Lunch

Aspergesalade

Aspergesalade

Het is asperge tijd en dat betekent bij ons thuis dat er elke week asperges gegeten worden! In soep, salades of gewoon warm met wat citroensap en een klein beetje kokosolie.. ZO lekker! Die paar weken in het jaar dat ze er zijn moet je het er gewoon van nemen. Vroeger aten we ze altijd gekookt met een eitje, ham en aardappelen. Inmiddels weet ik dat je met asperges nog zoveel meer kan doen. Een goed voorbeeld is deze lekkere aspergesalade. Super makkelijk om te maken want je hoeft de asperges niet eens te koken want geloof het of niet, rauwe asperges zijn echt geweldig lekker. Je maakt ze schoon, kookt wat boekweit en voegt de rest van je favoriete groenten toe.. tadaaa een super gezonde aspergesalade die het goed doet als lunch of avondeten!

Aspergesalade
Ingrediënten
Voor de asperge salade
Voor de dressing
Ingrediënten
Voor de asperge salade
Voor de dressing
Bereiding
Voor de asperge salade
  1. Was de radijsjes en de asperges goed en droog ze af. Pak je mandoline rasp, keukenmachine of kaasschaaf erbij en rasp de asperges en radijsjes in dunne plakjes. Doe deze in een grote schaal.
  2. Verwarm water in een klein pannentje en kook hier de boekweit korrels in tot ze goed zacht zijn (ongeveer 30 minuten). Giet de boekweit af en doe ze bij de radijsjes en de asperges. Voeg hier de spinazie en de kiemen bij en schep alles door elkaar.
Voor de dressing
  1. De dressing maak je heel makkelijk door de mosterd en tahin te mengen met het sap van een halve citroen. Is de saus nog wat aan de dikke kant? Giet er dan wat water bij.
  2. Giet de dressing over de salade en enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!