Algemene voorwaarden webshop B2C

Dit zijn onze algemene voorwaarden. Deze zijn, samen met de verwijzingen die ze bevatten, van toepassing op elke overeenkomst die wij met u sluiten. Mocht u vragen hebben, aarzel dan niet met ons contact te zoeken via webshop@livingthegreenlife.com. U kunt ons ook bereiken via Facebook op: livingthegreenlife.nl. Het adres van LTGL SHOP BV is Diamantlaan 15, 2132 WV Hoofddorp met KvK-nummer: 77250486 en is onderdeel van LTGL BV. Wij zijn gevestigd in het kantoor van TBM Investments. Wij hebben het recht deze algemene voorwaarden te wijzigen. U stemt ermee in dat steeds de laatste versie van deze algemene voorwaarden op onze overeenkomst van toepassing zal zijn.

Inhoudsopgave

Artikel 1 – Producten & diensten

Wij verkopen boeken, tijdschriften, e-books en e-magazines, keukenapparatuur, woonaccessoires, verzorgingsproducten en voedingsmiddelen, allemaal gerelateerd aan een vegan lifestyle. We maken hier een onderscheid tussen a) eigen producten, b) derden producten middels Dropshipment, c) workshops en events en d) memberships.

Artikel 2 – Registratie

U dient zich te registreren om een product of dienst te bestellen. U moet hiervoor uw persoonlijke gegevens aan ons verstrekken. Deze persoonlijke gegevens dient u naar waarheid in te vullen en deze dienen actueel te zijn. Wij beschermen uw persoonlijke gegevens goed; zie ook onze Privacy Statement op onze website. Gebruik een sterk wachtwoord voor uw account en geef uw wachtwoord nooit aan anderen. U bent zelf verantwoordelijk voor eventueel misbruik van uw account (bijvoorbeeld: als een ander met uw wachtwoord een bestelling bij ons plaatst).

Artikel 3 – Betalingen

Bij directe betaling: De (totale) prijs van de producten staat in onze webshop aangegeven. U betaalt via onze online betaalservice; Stripes of Mollie verzorgt deze betaalservice. De verzendkosten zijn altijd inclusief boven EUR 50,00, daaronder bedragen ze EUR 6,95.
Bij automatische incasso: Indien u gebruik maakt van een automatische incasso, wordt het maandelijkse bedrag (of een andere vorm van membership die gekozen is) voor de eerste keer afgeschreven op de dag dat het membership wordt afgesloten. Indien u de gegevens voor deze SEPA-incasso op onze website invult, geeft u ons ook toestemming om toekomstige periodieke betalingen van dit rekeningnummer af te schrijven. Indien de betaling na de eerste poging niet succesvol is, wordt u op de hoogte gebracht. Wij zullen maximaal vijf pogingen tot incasso uitvoeren. In geval van een stornering zullen wij contact met u opnemen. Zolang er geen succesvolle betaling heeft plaatsgevonden, zijn wij gerechtigd de levering van onze diensten op te schorten dan wel eenzijdig te beëindigen. Vervolgens incasseren wij iedere maand rond de 21e kalenderdag. Onze membershipvoorwaarden zijn van toepassing.

Artikel 4 – Leveringen

Van eigen producten:
Wij leveren uw product af op het adres dat u bij de bestelling hebt opgegeven. U kunt het adres niet meer wijzigen als wij het pakket al hebben verzonden. PostNL of een andere bezorgdienst verzorgt de distributie. Wanneer het pakket is verzonden, krijgt u een track & trace code, waarmee u de bestelling kunt volgen. Wij doen ons best om de bestelling zo snel mogelijk te leveren. Als de bestelling vertraagd is, stellen wij u hiervan schriftelijk op de hoogte. We garanderen dat u de bestelling uiterlijk 30 dagen na bevestiging van de bestelling zal ontvangen. Lukt dit onverhoopt niet, dan kunt u ons verzoeken om (a) het bedrag dat u voor het product betaald hebt meteen terug te storten, of (b) een vervangend product (van gelijke waarde) te sturen. Digitale producten zijn direct na het voltooien van het aankoopproces beschikbaar in het account.

Van derden producten middels Dropshipment:
Wij leveren uw product af op het adres dat u bij de bestelling hebt opgegeven. U kunt het adres niet meer wijzigen als wij het pakket al hebben verzonden. PostNL of een andere bezorgdienst verzorgt de distributie. Wij werken in de webshop met Dropshipment, wat betekent dat de fabrikant of distributeur rechtstreeks de producten aan u levert zonder dat hij via ons wordt verzonden. Wanneer het pakket is verzonden, krijgt u van hen een track & trace code, waarmee u de bestelling kunt volgen. Wij doen ons best om de bestelling zo snel mogelijk aan u te laten leveren. Als de bestelling vertraagd is, stellen wij u hiervan schriftelijk op de hoogte. We garanderen dat u de bestelling uiterlijk 30 dagen na bevestiging van de bestelling zal ontvangen. Lukt dit onverhoopt niet, dan kunt u ons verzoeken om (a) het bedrag dat u voor het product betaald hebt meteen terug te storten, of (b) een vervangend product (van gelijke waarde) te sturen. Digitale producten zijn direct na het voltooien van het aankoopproces beschikbaar in het account.

Van workshops en events:
U koopt via onze webshop een plek in een workshop of voor een event. Na een goedkeurde transactie wordt de plek meteen aan u bevestigd. Plekken voor een workshop of event zijn op naam en niet overdraagbaar of in te ruilen voor een ander moment dan de gekozen plek, locatie en tijd.

Van memberships:
Bij digitale memberships heeft u direct toegang tot het members-only deel op onze website. Indien u een membership aangaat op bijvoorbeeld de Easy Vegan Box, heeft u direct toegang tot het members-only deel op onze website en wordt iedere maand de Easy Vegan Box naar het door u opgegeven adres verzonden. Wijzigingen in dit adres kunt u voor de eerste van de betreffende maand doorgeven; bij doorgeven na de eerste van de maand kunnen wij voor diezelfde maand niet garanderen dat het nieuwe adres wordt gebruikt voor leveringen, voor de daaropvolgende maand wel. Indien we de Easy Vegan Box opnieuw moeten verzenden doordat u bijvoorbeeld het pakket niet hebt afgehaald bij het afhaalpunt van de bezorger (mocht u bij eerdere aanbiedingen niet thuis zijn geweest) en de Easy Vegan Box retour komt naar ons, dan brengen we de verzendkosten opnieuw in rekening. Wij verzenden met PostNL of een andere bezorgdienst. Wij hebben geen invloed op de leveringsvoorwaarden en de feitelijke levering van de bezorgdiensten en daarom kunnen we geen garanties geven dat de Easy Vegan Box binnen een specifiek aantal dagen bij u is bezorgd. We garanderen wel dat u de Easy Vegan Box uiterlijk 30 dagen na verzending hebt ontvangen. Onze membershipvoorwaarden zijn van toepassing.

Artikel 5 – Retouren

Van eigen producten:
U mag het product altijd binnen 14 dagen, nadat u het hebt ontvangen, terugsturen (het product moet nog verzegeld zijn). Dit kunt u doen met het retourformulier of door een e-mail te sturen naar retouren@livingthegreenlife.com. Nadat u van ons een bevestiging hebt ontvangen, moet u het product binnen 14 dagen opsturen. Als wij het product hebben ontvangen, storten wij binnen 14 dagen het volledige aankoopbedrag terug. De kosten voor de retourzending komen voor uw rekening. Tijdens de termijn die u heeft om te bedenken of u het product wilt houden, moet u zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. U mag het product alleen uitpakken en gebruiken voor zover dat nodig is om te bepalen of u het product wilt houden. Wat niet retour kan worden gezonden: producten die naar specificaties van de klant zijn gemaakt (niet geprefabriceerd), snel bederfelijke waar, kranten, tijdschriften en magazines, e-magazines en e-boeken, producten met een beperkte houdbaarheidsdatum, producten die vanwege hygiëne of gezondheidsbescherming niet geretourneerd mogen worden en niet verzegeld zijn.

Van derden producten middels Dropshipment:
U mag het product altijd binnen 14 dagen, nadat u het hebt ontvangen, terugsturen (het product moet nog verzegeld zijn). Dit kunt u doen met het retourformulier of door een e-mail te sturen naar retouren@livingthegreenlife.com. Nadat u van ons een bevestiging hebt ontvangen, moet u het product binnen 14 dagen opsturen naar het adres van de Dropshipmentpartij en van deze verzending een bewijs bewaren tot de retournering is afgerond. Als wij het product hebben ontvangen, storten wij binnen 14 dagen het volledige aankoopbedrag terug. De kosten voor de retourzending komen voor uw rekening. Tijdens de termijn die u heeft om te bedenken of u het product wilt houden, moet u zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. U mag het product alleen uitpakken en gebruiken voor zover dat nodig is om te bepalen of u het product wilt houden. Wat niet kan worden retour gezonden: producten die naar specificaties van de klant zijn gemaakt (niet geprefabriceerd), snel bederfelijke waar, kranten, tijdschriften en magazines, e-magazines en e-boeken, producten met een beperkte houdbaarheidsdatum, producten die vanwege hygiëne of gezondheidsbescherming niet geretourneerd mogen worden en niet verzegeld zijn.

Van workshops en events:
Retouren zijn niet mogelijk.

Van memberships:
Retouren zijn niet mogelijk in verband met bijvoorbeeld houdbaarheidsdata, hygiëne of gezondheidsbescherming of gebrek aan verzegeling.

Artikel 6 – Garantie

Van eigen producten:
Wij geven geen garantie op onze eigen producten. Echter, als het product bij normaal gebruik en binnen een redelijke termijn kapotgaat, heeft u recht op een vervangend product. Het defecte product moet u dan retourneren in de originele verpakking. De verzendkosten zijn voor uw rekening. Hiervan zijn uitgesloten: drukwerk, digitale boeken (e-books en e-magazines) en snel bederfelijke waar en producten met een beperkte houdbaarheidsdatum.

Van derden producten middels Dropshipment:
Wij geven, conform de garantievoorwaarden van de Dropshipmentpartij waar de producten door geleverd worden, garantie. De Garantie moet rechtstreeks met de Dropshipmentpartij afgehandeld worden. Als het product bij normaal gebruik en binnen de garantietermijn kapotgaat, heeft u recht op een vervangend product. Het defecte product moet u dan retourneren in de originele verpakking. De verzendkosten zijn voor uw rekening. Hiervan zijn uitgesloten: drukwerk, digitale boeken (e-books en e-magazines) en snel bederfelijke waar en producten met een beperkte houdbaarheidsdatum,

Van workshops en events:
Geen garantie van toepassing.

Van memberships:
Geen garantie van toepassing.

Artikel 7 – Aansprakelijkheid

Wij zijn niet aansprakelijk voor de schade die veroorzaakt is door gebruik van een product. Dit geldt niet als die schade is ontstaan door onze opzet, grove nalatigheid of bewuste roekeloosheid. Uw recht op schadevergoeding zal in ieder geval maximaal het bedrag zijn van het bestelde en betaalde product.

Artikel 8 – Privacy Policy

Wij beschermen uw persoonsgegevens in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U kunt voor meer informatie onze Privacy Policy raadplegen (www.livingthegreenlife.com/privacypolicy).

Artikel 9 – Intellectuele eigendomsrechten

Alle intellectuele eigendomsrechten (zoals: auteursrechten, beeldmerken, woordmerken) op onze teksten, foto’s, beelden en andere materialen, zijn ons eigendom (of hebben wij in beheer met toestemming van de rechthebbende). Uw gebruik mag hier geen inbreuk op maken.

Artikel 10 – Klachtenregeling

Als u een klacht heeft over de uitvoering van de overeenkomst, horen wij dat graag. Stuur uw klacht dan zo snel mogelijk (en zo volledig mogelijk omschreven) naar klantenservice@livingthegreenlife.com. Wij zullen uw klacht zo snel mogelijk afhandelen, uiterlijk binnen 5 dagen nadat we uw klacht hebben ontvangen. Als het langer duurt om de klacht af te wikkelen, ontvangt u binnen 2 werkdagen dagen een bevestiging van uw klacht en laten we weten wanneer we een inhoudelijk antwoord verwachten. Als we de klacht niet onderling kunnen oplossen, ontstaat er een geschil dat valt onder de geschillenregeling.

Artikel 11 – Geschillenregeling

  1. Op deze algemene voorwaarden en de overeenkomsten die wij met u sluiten is het Nederlands recht van toepassing. In het geval van een geschil is de rechter te Amsterdam bevoegd.
  2. Ook kunt u als consument terecht op het ODR-platform (Online Dispute Resolution). Dit platform biedt een eenvoudige, doelmatige, snelle en goedkope buitengerechtelijke oplossing voor geschillen die voortvloeien uit onlinetransacties. Voor meer informatie zie: http://ec.europa.eu/odr.

 

Living the Green Life®, 1 januari 2021

Waar ben je naar op zoek?