Hotspots

Zomerse tip: zelf blauwe bessen plukken

Zomerse tip: zelf blauwe bessen plukken!

Ken je dat? Dat je een dagje uit wil, maar totaal geen idee hebt van wat je kunt gaan doen? Amsterdam heb je vorige week al bezocht, dieren kijken in de dierentuin is misschien een beetje zielig en bij het zwembad is het veel te druk. Geen zorgen, I got you. Van juli tot september kun je door het hele land namelijk volop je eigen fruit plukken!

Pluktuinen, zo heten ze. En ze zitten verspreid over het hele land. Aardbeien, kersen, blauwe bessen, groenten, kruiden en bloemen: alles valt te plukken! Bij de boer krijg je je eigen emmertje en bij terugkomst wordt jouw oogst gewogen. Meestal kun je het voor een superklein prijsje mee naar huis nemen. Geweldig, toch?! Vooral als je geen eigen (moes)tuin hebt. Ik vind het ideaal.

Gisteren ben ik naar Nuenen (een supermooi dorpje in de buurt van Eindhoven) gegaan en heb ik me ondergedompeld in de blauwe bessenstruiken van Van Grotel. Met een emmertje ging ik op pad en zocht ik de mooiste en de grootste blauwe bessen uit. Je eigen fruit plukken heeft iets ontspannends. Op dat moment is er even niets anders dan jij en de blauwe bessenstruiken — en de mede-blauwe bessenplukkers dan.

Het was niet druk, dus iedereen had een eigen pad (al zag ik soms een gigantisch mooie blauwe bes bij het pad van de buren en heb ik die stiekem voor hun neus weggekaapt, want DIE IS VAN MIJ!). De lekkerste bessen zijn de grootste bessen. Uiteraard moeten ze zo blauw mogelijk zijn. De paarse zijn zuur. Vraag me maar niet hoe ik daar achter ben gekomen… O ja, nog een andere tip: niet knijpen! Voor je het weet zien je handen paars van het blauwe bessensap en zijn al je bessen beurs. Zonde!

Na een klein uurtje plukken had ik mijn emmer bijna vol. Trots en voldaan liet ik mijn emmertje wegen door de boer. Twee komma zes kilo blauwe bessen had ik geplukt. WAT VEEL! Voor een kilo betaal je bij Van Grotel slechts €4,50 (als je ze niet zelf plukt is dat €8,-). Kijk, daar geniet ik nou van.

Of je nu met je moeder, een goede vriend of vriendin of in je eentje gaat, ik kan deze activiteit aan iedereen aanraden! Google even naar een pluktuin bij jou in de buurt, of kijk op pluktuinen.nl om te zien waar je terecht kunt. Zijn er geen blauwe bessen, dan zijn er wel aardbeien. Zijn er geen aardbeien, dan kun je vast je eigen bloemen plukken in een dorpje verderop. Heel veel plezier!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!