AntwerpenBlogHotspotsVegan tips

Vegan Street Festival in Antwerpen

Vegan street food festival Antwerpen

Dit weekend: Vegan Street Festival in Antwerpen

Heb jij nog geen plannen deze zaterdag of heb je simpelweg geen zin om Koningsdag te vieren? In Antwerpen vindt het eerste Vegan Street Festival ooit plaats. Denk: foodtrucks met véél eten, de nieuwste vegan producten, inspirerende sprekers en een heleboel gezelligheid. Wat misschien nog wel het leukste is: de toegang is helemaal GRATIS!

Het belooft een groot feest te worden, dat Vegan Street Festival. SoFine en Dutch Weedburger zijn erbij, maar ook die leuke Madame Curry, Loving Hut, The Vegan Butcher en nog vele andere namen. Kleurrijke milkshakes, rauwe sapjes, bowls vol groenten, wraps met vegan kebab en juicy burgers: het mag dan een klein stukje over de grens zijn, maar van al dat lekkers begint mijn maagje nu al te knorren.

Vol van al dat eten? Er worden een aantal super inspirerende lezingen gegeven door bijvoorbeeld Elke Aerts van Veganistisch Koken, maar ook de Nederlandse taartenqueen Lisa Jansen (Taarten van Jansen) is erbij. Zij zal spreken over fatshaming in de vegan community. Zo gaaf!

Ook over activisme kun je leren op het Belgische festival. Onder andere organisaties Animal Rights en Bite Back zijn van de partij en François Carreau van Baffled Vegan en The Vegan Strategist zullen hierover spreken.

Al kijk ik het meeste uit naar al dat lekkere eten, ben ik ook reuze benieuwd naar al het non-food op het festival. Bie Noé van B-right zal vertellen over hoe je duurzame kleding ook hip en betaalbaar kunt maken en op het festival zelf zullen een aantal stands met vegan kleding en make-up aanwezig zijn. Het is zó leuk om op deze manier die gave, nieuwe producten en initiatieven te ontdekken!

Ik heb er mega veel zin in! Zie ik je daar?!

Het Vegan Street Festival vindt op 27 april van 10:00 tot 22:00 plaats op de Napoleonkaai in Antwerpen. De toegang is helemaal gratis. Voor meer info en de line-up, check: https://www.veganstreetfestival.com/antwerpen

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!