BlogVegan tips

Vegan maaltijdbox van Ekoplaza

ekomenu vegan maaltijdbox

Vegan maaltijdbox van Ekomenu

Het is weer woensdag dus tijd om eens te kijken wat voor lekkers er deze week in onze vegan maaltijdbox zit! Door de drukte rondom Easy Vegan hebben de blogs even moeten wachten maar in de tussentijd hebben we hard doorgewerkt en zijn er steeds meer mensen die we blij maken met onze lekkere vegan maaltijden. Dat vraagt om elke week nieuwe recepten (we willen jullie natuurlijk niet hetzelfde laten eten) en deze week zijn we gegaan voor gerechten die passen bij dit herfstachtige weer. Benieuwd? Ik deel er vandaag een en de rest vind je op de site van Ekomenu.

Je kan hier natuurlijk ook de box meteen bestellen en met de kortingscode livingthegreenlife krijg je op de eerste keer ook nog eens 10% korting! FEEST!

Ingrediënten Zuurkoolschotel

170 g Quinoa
300 g Zuurkool
Handje Walnoten
50 g Rozijnen
1 st Appel
2 st Seitanworstjes
Kaneelpoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Breng water in een pan aan de kook en voeg hier de quinoa aan toe. Kook deze 10 minuten of tot het water is verdampt.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Schep de zuurkool in de ovenschaal en leg hier de quinoa overheen. Gevolgd door de walnoten en rozijnen.
3. Snijd de appel in kleine blokjes en bestrooi deze met een snuf kaneelpoeder. Leg deze bovenop de andere ingrediënten. Hussel alles door elkaar en zet de ovenschaal in de oven. Bak 25 minuten.
4. Bereid bakolie in een koekenpan en bak de seitanworstjes rondom bruin
5. Verdeel de zuurkoolschotel over twee borden, proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met de seitanworstjes.

Tip
Deze ovenschotel is ook erg lekker met aardappel. Kook deze eerst en voeg vervolgens bij de andere ingrediënten voordat de schotel de oven ingaat.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EASY VEGAN

Easy Vegan verkrijgbaar op deze website en in de winkel!