BlogBlogVegan tipsVegan tips

Vegan kerst? Zo doe je dat:)!

vegan kerst

vegan kerst

Vier jij dit jaar heel toevallig (voor het eerst) vegan Kerstmis? Dan hebben wij een paar handige tips voor je waarmee je de feestdagen nog net iets leuker maakt. Want vegan kerstmis vieren hoeft echt geen uitdaging te zijn.

Even laten weten

Ga je bij vrienden of familie eten. Breng ze dan op de hoogte van je eetwensen. Vertel dat je plantaardig eet en wat dat inhoudt. Heb je het idee dat je het daarmee iemand ingewikkeld maakt? Stel dan voor om zelf wat mee te nemen. Inspiratie genoeg op de fijne sites van Lisa (lisa goes vegan) the Green Happiness of Suzanne (wat eet je dan wel).

Goed begin is het halve werk

Begin optijd met je voorbereidingen! Koop een mooi kookboek of haal inspiratie uit magazines (ons V’GAN Lifestyle Magazine staat bommetje vol tips en ook de Allerhande is geweldig dit jaar). Hier haal je meer dan genoeg goede ideeën uit voor een feestmaaltijd. Veel van de gerechten kan je al voorbereiden zodat je op de dag zelf niet zoveel stress hebt én dus gewoon kan meegenieten.

Wie, wat, waar en hoe

Er zullen vast mensen in je omgeving zijn die niet begrijpen waarom je kiest voor plantaardig voeding. Geen probleem! Leg het ze gewoon uit. Zo wordt het wat duidelijker en vermijd je de vragende blikken. Natuurlijk zullen er grappen over worden gemaakt en dat is oke. Wij horen na 4 jaar nog steeds de grap ‘voor jou haal ik een wortel’.

Nodig vrienden en familie uit

Als je anderen niet het idee wil hebben dat mensen je moeilijk vinden, kun je ook zelf een diner organiseren. Dan weet je zeker dat het vegan is en je kunt zelf bedenken wat je op tafel zet. Daarnaast is het natuurlijk de ideale manier om anderen eens te laten zien dat plantaardig eten ook heel lekker kan zijn.

Feest

Kerst gaat natuurlijk om veel meer dan het genieten van heerlijke gerechten. Juist het samenzijn met familie en vrienden is net zo belangrijk, of zelfs misschien nog wel belangrijker. Houd dat vooral in je achterhoofd. Uiteindelijk zul je terugkijken op de fijne tijd die jullie samen hebben gehad.

LEES OOK 

De lekkerste vegan kerstrecepten die deze feestdagen nóg leuker maken!

 

Volgen jullie LTGL al op facebook en instagram??
We zijn heel benieuwd naar al jullie mooie foto’s, gebruik #ltgl of #livingthegreenlife zodat we mee kunnen genieten:)

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!