AmsterdamHotspots

Vegan hotspot: Vegan Junk Food Bar in Amsterdam

vegan junkfood bar

Vegan hotspot: Vegan Junk Food Bar in Amsterdam

De Vegan Junk Food Bar: je kunt er bijna niet omheen als je in Amsterdam bent. Torenhoge burgers, kleurrijke loaded fries… Zelfs de bitterballen weten ze Instagram-waardig te maken! Het water loopt me al in de mond als ik eraan denk. Natuurlijk ging ik even langs (met een lege maag) om het menu te testen.

Zijn er mensen in je omgeving die denken dat vegans alleen maar worteltjes knagen? Neem ze dan alsjeblieft mee naar de Vegan Junk Food Bar, want WAUW, daar weten ze hoe het moet! En dat het succesvol is, blijkt wel. Je kunt de bekende VJFB burger, de loaded fries en nog veel meer geweldig junk food namelijk op maar liefst vier plekken in Amsterdam bestellen. In de zomer van 2019 wordt er zelfs een filiaal in Rotterdam geopend. Lekker bezig! Ik bezocht het restaurant in De Pijp. Dat is die fijne, Amsterdamse wijk waar ook Mr. Stacks, Rainbowls en Mastino zitten, maar nu ging ik me onderdompelen in de frituurlucht. Stiekem kan ik daar best wel van genieten.

Ja… En dan moet je bestellen! Probeer jij maar eens een keuze te maken uit een lijst van drie verleidelijke burgers, negen soorten frietjes (waaronder een heuse kapsalon), acht soorten snacks, een ‘shawarma royal’ en een ‘blue corn chik’n tortilla’. Ik kan je dit vertellen: dat is NIET TE DOEN! Voor nu raad ik je de loaded vegan kapsalon aan en de frietjes én de bitterballen aan, maar ga ook vooral de rest van het menu proberen. Price wise is het ook goed te doen. Voor €9,50  bestel je de originele VJFB burger, maar voor een euro meer krijg je de Notorious Sumo: een gigantische, dubbele burger met vegan cheddar, fried onion rings, salade, jalapeños (voor de bazen onder ons) en de signature VJFB saus. Meer heb je niet nodig, al heb ik altijd wel een plekje over voor die heerlijke truffel frietjes.

Het restaurant in De Pijp is in ieder geval een hele fijne om te zitten. Je wordt daar ook aan de tafel bediend. In Oost en in het Centrum is dat net zo, maar in West aan het Staringplein is het net alsof je je in een echte snackbar bevindt. Ook leuk! En als je liever in je luie pakkie op de bank geniet van zo’n loaded, vegan kapsalon, kun je deze ook gewoon laten bezorgen. Hoe chill is dat?!

De Vegan Junk Food Bar dit op vier locaties in Amsterdam, namelijk in het Centrum, Oost, West en De Pijp. In de zomer van 2019 wordt de deuren van de eerste locatie in Rotterdam geopend. De openingstijden verschillen per locatie, dus check deze vooral op de website!

vegan junkfood bar

vegan junkfood bar

vegan junkfood bar

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!