Hotspots

Vegan hotspot: The Bank Brasserie & Bar in Wenen

vegan hotspot The Bank Brasserie & Bar wenen

Een paar weken geleden waren we in Wenen voor een heel leuk nieuw project (en stiekem ook de vegan kerstmarkten). Tussen het werk door hebben we natuurlijk veel gegeten want aan vegan lekkers geen tekort in deze mooie stad. Een van de gezelligste restaurants was toch wel The Bank Brasserie & Bar. Een leuke ‘hotspot’, in wat vroeger een bank was. The Bank hoort nu bij het Park Hyatt Hotel, je moet dus even door de lobby lopen wil je hier kunnen genieten van de feestelijke ontbijtjes en de heerlijke lunch.

Ontbijt bij The Bank Brasserie & Bar

Je kan van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht bij the Bank. In de ochtend voor een warme bircher muesli, blueberry porridge, avocado on toast (met jawel, vegan Becel), een goede soya latte en homemade granola. Eigenlijk hebben we hier elke ochtend ontbeten. Niet alleen omdat het eten zo ontzettend lekker is, de ruimte is ook nog eens vreselijk fotogeniek. Ideaal voor mooie plaatjes op Instagram. Kies voor het buffet als je een hele ochtend hebt en flink wat trek, ga je voor een snel ontbijtje voordat je de stad ingaat dan staan er genoeg opties op de kaart.

vegan hotspot The Bank wenen

Lunch bij The Bank Brasserie & Bar

Voor lunch kan je ook terecht bij The Bank. Er is minder keuze dan bij het ontbijt. Toch kan je als vegan hier uit de voeten met lekkere gerechtjes zoals smashed avocado bruschetta en de verschillende salades. Sta je in The Bank, ga dan rechtsaf het trappetje af, zo kom je in een ander deel van de brasserie waar je aan de straat zit. Leuk om even naar buiten te kijken, je zit namelijk meteen aan een van de drukste winkelstraten van de stad.

vegan hotspot The Bank wenen

Diner bij The Bank Brasserie & Bar

We hadden ons veel voorgesteld bij het avondeten. Op de menukaart hadden we 1 optie zien staan maar onderaan de kaart stond

‘You love vegeterian or vegan dishes and have not yet found what you are looking for? Please ask our associates for more meatless options!’.

Helaas was onze gastheer niet bekend met veganisme en dus ook niet met eventuele andere vegan opties. Vooraf hebben we geroosterde ‘vergeten groente’ gegeten en als hoofdgerecht de geroosterde broccoli salade met pistache noten, Boskoop appeltjes en munt. Het was echt heerlijk maar ik wil zeker nog een keer terug om de rest van de vegan opties te proberen.

The Bank Brasserie & Bar

Bevindt zich in: Park Hyatt Vienna
Adres: Bognergasse 4, 1010 Wien, Oostenrijk

vegan hotspot The Bank wenen

vegan hotspot The Bank wenen

 

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!