AmsterdamHotspots

Vegan hotspot: Moak Pancakes in Amsterdam

MOAK pancakes amsterdam

Vegan hotspot: Moak Pancakes in Amsterdam

PANCAKE LOVERS OPGELET! Deze hotspot in Amsterdam gaan jullie echt te gek vinden! Ik ging laast langs bij het super hippe, Amsterdamse pannenkoekenrestaurant Moak, want zij hebben sinds kort vegan American pancakes op het menu staan. En ik heb ze ALLEMAAL geprobeerd!

MOAK pancakes amsterdam

Moak Pancakes bestaat al een tijdje en is inmiddels best een begrip onder de pannenkoekenrestaurants in Amsterdam (ze hebben zelfs hun eigen merchandise, hoe cool!). Ik was gelijk verliefd op de inrichting – en toen moest het eten nog komen. De muren hebben een kleurtje, er zijn VEEL planten, overal hangen hippe foto’s en afbeeldingen en ze hebben zelfs zo’n leuke (en Instagram-waardige) neon quote aan de muur. Omdat het zo populair is, bruist het er altijd. De sfeer is gezellig en dat is ook niet zo gek, want hoe kun je nu niet blij worden van een restaurant waar de beste pannenkoeken worden geserveerd?!

MOAK pancakes amsterdam

Twee jaar geleden had Moak al vegan pancakes op het menu staan. Toch vonden eigenaren Sten en Sammy dat de recepturen wel wat verbetering konden gebruiken. Zie hier het resultaat: vier soorten dikke, fluffy en vooral geweldig goede American pancakes, gemaakt met amandelmelk, biologische tarwebloem en een snufje saffraan (wat ze super uniek maakt!) Loopt het water je niet gelijk in de mond als je dit ziet?! Ik wilde ze natuurlijk allemaal proberen. Ik begon met The Blueberry Yum Yum. Ik mocht zelf aangeven of ik de blauwe bessen meegebakken wilde hebben met het beslag, of puur als topping wilde. Natuurlijk wilde ik ze in het beslag, want dat maakt de pannenkoeken super juicy. En juicy was het. Deze pannenkoeken zijn simpel, met enkel blauwe bessen en ahornsiroop als topping, maar toch super smaakvol.

Next was The Good Life. Deze pannenkoeken met plantaardige yoghurt, granola en vers fruit zou ik elke dag wel voor ontbijt willen. Zó goed! The Veganicious werd geserveerd met gegrilde paprika, avocado en hummus. Ja echt, hartige pannenkoeken. En ze zijn GEWELDIG! Tot nu toe was deze mijn favoriet, maar toen nam ik een hap uit The Ice Cube: pannenkoeken met vegan saffraan pistache ijs en ahornsiroop. Saffraan is wel iets waar je van moet houden, want het heeft best een uitgesproken smaak. Het doet mij een beetje denken honing, maar dan bitterder. Ik houd er in ieder geval heel veel van en wel met heel mijn hart. WAUW! Zowel de hartige pannenkoeken als die met het ijs verrasten me enorm, dus bij deze geef ik ze een gedeelde eerste plaats.

Vegan pannenkoeken én meer!

Als je liever wat anders eet dan pannenkoeken (wat ik me absoluut niet kan voorstellen, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit), dan kan dat. Moak serveert bijvoorbeeld yoghurt bowls met plantaardige yoghurt, granola en vers fruit, maar er staat ook een bijgerecht met avocado hummus op de kaart. Voor het bijgerecht betaal je €5,-. Een yoghurt bowl is vanaf €7,50 te koop. De vegan American pancakes zijn vanaf €11,50 te bestellen. Misschien een piepklein beetje aan de prijzige kant, maar het wordt wel een groot feest op je bord! Fun fact: Moak serveert ook pannenkoeken van €100,-. GEEN GRAP. Dit is wat je krijgt: blauwe bessen pancakes, saffraan pistache ijs, gesmolten roze chocolade, 22 karaat bladgoud, vers fruit, eetbare bloemen EN een glas roze champagne. En dat allemaal op een heus Versace bord met gouden Versace bestek. Als ik het kon betalen en als The Golddigger vegan was geweest, had ik het vast en zeker gedaan.

Ik wil nog even bonuspunten geven voor de biologisch afbreekbare rietjes die Moak met de verse sapjes serveert. Want inderdaad, ze zeggen het zelf al: plastic rietjes zuigen!

Moak pancakes info:

De locatie van Moak Pancakes waar ik was zit op de Jodenbreestraat 144 in Amsterdam, maar ze hebben ook een restaurant op de Clercqstraat 34H in Amsterdam West. Beide locaties zijn maandag tot en met vrijdag geopend van 8:00 tot 16:00. Op zaterdag en zondag zijn ze een uurtje langer open, namelijk van 8:00 tot 17:00.

MOAK pancakes amsterdam

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!