HotspotsRotterdam

Vegan hotspot: Jack Bean in Rotterdam

Vegan hotspot: Jack Bean in Rotterdam

Heb je dat ook wel eens? Dat je trein vertraging heeft en je maag ineens begint te knorren? Het station afstruinen op zoek naar een vegan optie, daar heb je niet zo’n zin in en (weer) een patatje met vegan mayo van de Smullers is het ook niet echt. Op Rotterdam Centraal hoef je niet langer te zoeken: zet twee stappen naar buiten en je bevind je in een vegan walhalla, ook wel restaurant Jack Bean genoemd.

Jack Bean is het ultieme fast food restaurant — met de nadruk op fast. En zo werkt het: je bestelt je eten op een schermpje in het restaurant (of lekker online vanuit de trein), wacht een paar minuutjes tot jouw bestelnummer wordt omgeroepen et voilà! De bestelling van nummertje 94 staat klaar! Het concept ken je vast wel van dat grote keten met die gele letter M, maar dan zit het bij Jack Bean in een compleet nieuw jasje. ALLES, maar dan ook ALLES bij Jack Bean is vegan, de maaltijden zijn lekker (!!) en voedzaam, de ingrediënten komen uit de buurt en daar bovenop probeert het restaurant haar milieu-impact zo laag mogelijk te houden. Zo zul je bij Jack Bean geen plastic vinden en wordt al het afval netjes gescheiden. Dat laatste mag je trouwens lekker zelf doen bij het recyclestation middenin het restaurant, want ja, composteren kun je leren!

Maar goed, het eten. Daar kwamen we natuurlijk voor. Je kunt van alles bij Jack Bean bestellen. Van sandwiches tot burgers, van wraps tot salades en van curry tot zoete snacks: er is voor ieder wat wils. Glutenvrij is trouwens ook geen probleem. De keuze is reuze! Uiteraard heb ik een paar favorietjes die ik je kan aanbevelen. Het aller aller ALLERlekkerst vond ik de Mexicaanse chili: een goedgevulde bowl met de lekkerste ingrediënten. Bonen, quinoa, yoghurt, kiemen… Mij kun je ervoor wakker maken.

Ook heel lekker is de gele curry en de signature Jack’s Bean Burrito. Heb je nog ruimte over voor een toetje? Ga dan alsjeblieft voor de lemon cookie en de chocolate fudge bar. Echt waar. Het is alsof er een engeltje over je tong piest! Ietsie minder vond ik de Mac & Cheezy, een macaroni en ‘kaas’ bijgerecht. Deze was niet zo cheezy als ik had gehoopt, maar nog steeds niet verkeerd.

Voor hippe drankjes kun je trouwens ook heel goed bij Jack Bean terecht. Er is (ijs)koffie, thee en er zijn versgeperste sapjes. De frisdranken worden gemaakt met kombucha. SUPERlekker! Als je van gember houdt, ga je de ginger soda echt geweldig vinden.

Ik hoop dat ik weer snel op Rotterdam Centraal mag stranden, want dan heb ik weer een goed excuus om langs te gaan bij deze fijne plek. Zie ik jullie daar? 

Jack Bean bevindt zich op steenworp afstand van Rotterdam Centraal. Het adres is Weena 702, Rotterdam. Het restaurant is elke dag van 11:00 tot 20:00 geopend. In het weekend opent het restaurant een uurtje later, om 12:00. Vanuit de trein bestellen doe je via jackbean.nl.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!