AmsterdamHotspots

Vegan hotspot: IKEA

vegan hotspot Ikea

Vegan hotspot: IKEA

Het geweldige nieuws zal je vast niet ontgaan zijn en anders bij deze: IKEA heeft een vegan hotdog én vegan ijs! HOE COOL?! Ik ging al graag naar de IKEA – gewoon, om huisje boompje beestje te spelen in die leuke showrooms, maar nu heb ik een legitieme reden om nóg vaker te gaan. Tack så mycket (super mega bedankt), IKEA!

Petje op als je het stiekem ook heerlijk vindt om rond te dwalen door de Zweedse woonwinkel! Hoe vaak ik al niet op het Malm bed heb gelegen, of een nieuwe Pax kast heb samengesteld… En waar ik ook zo van kan genieten, is ruziënde stelletjes die er samen niet uitkomen of ze de eetkamerstoelen nu in het bruin of wit willen, want het moet natuurlijk wel bij de rest passen. Maar waar ik het meest blij van word, is het o-zo-simpele, betaalbare menu met verschillende plantaardige opties die IKEA te bieden heeft. Je wil niet weten hoeveel van die groenteballetjes ik al heb gegeten. Die dingen zijn lekker, joh! En nu is er dus ook een heuse veggie dog en plantaardig aardbeien softijs. Die moest ik natuurlijk even testen!

Nu is er al het een en het ander te doen geweest rondom het broodje van de veggie dog. Is deze nu vegan of niet? Laat ik die roddels vast de wereld uit helpen, want het broodje is hartstikke vegan. HIEP HOI! Wat net zo, of misschien nog wel belangrijker is, is de smaak. Hoe smaakt een IKEA veggie dog van €0,50 (ja, je leest het goed: VIJFTIG CENT)?! Ik zal het je vertellen: GEWELDIG! Het worstje doet mij heel erg denken aan die heerlijke groenteballetjes, maar dan dus in de vorm van een worst. Met het broodje, de gebakken uitjes en de rode kool topping en een drupje mosterd (want ook die is vegan), is dit echt een geniale zet van de IKEA. Ik heb er gelijk nog een besteld. En nog een. En nog een!!

En dan het aardbeienijs… Met het ijs moeten jullie nog even voorzichtig zijn. Ja, het ijs zelf is vegan, maar de hoorntjes zijn dat grotendeels nog niet. Hoezo grotendeels? Nou, dat zit namelijk zo: zowel de grote als de kleine hoorntjes van de IKEA bevatten dierlijke producten, maar IKEA heeft aangegeven dat de grote hoorntjes wel vegan gaan worden. De meeste filialen maken hun niet-plantaardige hoorntjes nog even op (we willen natuurlijk geen voedsel verspillen) en vervangen die daarna voor de vegan variant. Vraag dus voor de zekerheid even óf er al vegan hoorntjes zijn en zo ja, welke dat precies zijn. Of wees slim en neem je eigen hoorntje / een bakje mee. Als je lief kijkt, gaan ze daar vast ook wel mee akkoord. Het filiaal waar ik was, in Amsterdam, heeft de grote, vegan hoorntjes al op voorraad. YES! Het ijs zelf is vrij simpel, maar zeker niet verkeerd. Voor een groot hoorntje betaal je €1,-. Geen geld, dus!

De veggie dogs en aardbeienijsjes zijn in elk filiaal te koop, dus ga vooral langs bij een IKEA bij jou in de buurt. En vergeet niet een portie groenteballetjes voor me mee te nemen, hè? HEJ DÅ!

vegan hotspot Ikea

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!