Hotspots

Vegan hotspot: Disneyland Hong Kong

Vegan Hotspot Disneyland Hong Kong

Onze lieftallige redactie-assistent Miriam heeft onlangs een uitstapje gemaakt naar Hong Kong. Toen ze erachter kwam dat deze Chinese staat over een heus Disneyland Resort beschikt, kon ze die natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Lees hier haar verslag: zo vegan friendly is Disneyland Hong Kong!

Disneyland Hong Kong is niet heel anders dan Parijs, althans, dat is wat ik mij heb laten vertellen. Dit was mijn eerste aanraking met Disneyland. Ik ken alle films en liedjes uit mijn hoofd, van Be Our Guest tot de Circle Of Life, maar naar het park in Parijs ben ik nooit geweest. Het enige, maar een zeer belangrijk verschil met het Europese park is, zo heb ik begrepen, dat je in Hong Kong geen drie uur in de rij hoeft te staan voor een attractie. Tien minuten is de max en dat is ideaal, vooral omdat de temperaturen in Hong Kong nogal hoog kunnen oplopen. Hoewel de attracties kicken waren (ik ben wel vijf keer in de Space Mountain geweest), kwam ik er stiekem ook een beetje om te kijken hoe vegan friendly Disneyland Hong Kong eigenlijk is!

beyond burger

Vegan in Disneyland

Bof ik even: twee weken voordat ik zou komen, maakte Disneyland Hong Kong bekend dat zij een flink aantal vegan maaltijden op de menukaart van de Disney hotels hebben gezet. Belangrijke ingrediënten van deze gerechten zijn de beroemde Beyond Burger, de Beyond Sausage en Omnipork (een vegan variant van varkensvlees). Dat moest ik proberen! Vanuit het park kun je met continu rijdende shuttle bussen supersnel bij de Disney hotels komen (en de bussen hebben airco, hoera!), dus daar ging ik. Op naar restaurant Crystal Lotus in het Hong Kong Disneyland Hotel, want daar zijn ook nog eens de meeste ‘veganised,’ traditionele gerechten uit de Chinese streken van Guangdong, Beijing, Sichuan en Shanghai. Houd je vast, want het is wel ontzettend luxe. Als je je echt als een Disney prinses wil voelen, moet je hier zijn!

beyond sausage

Beyond burger en sausage

De lunch begon met het ‘Westerse’ deel van het menu. Deze bestaat uit een gebakken Beyond Sausage kebab met tzatziki (vraag voor de zekerheid om plantaardige yoghurt, want ze serveren deze als ‘vegetarisch gerecht’) en de beyond burger in een ‘broodje’ van witte rijst. Super culinair en vooral héél erg lekker!

omnipork

Omnipork

Toen kwam het Omnipork menu. Ik heb een hoop enthousiaste verhalen gehoord over deze vleesvervanger die bizar veel op varkensvlees zou moeten lijken en nu mocht ik het ein-de-lijk zelf proberen! En wel in de vorm van Mickey Mouse in een kommetje ginseng soep. HOE SCHATTIG?! Andere Omnipork gerechten die worden geserveerd, zijn gesmoorde Omnipork met wintermeloen en matsutake paddenstoelen, gesmoorde Omnipork met ingelegde en seizoensgebonden groenten, gewokte groenten met een Omnipork dumpling (echt heerlijk) en Omnipork in een zoetzure saus. Ik hoop dat Omnipork snel naar Nederland komt, want het is echt een briljant product!

fish dumplings

Te mooi om op te eten

Het meest bijzondere gerecht dat geserveerd werd, was de vegan variant van ‘Twin Fish Dumplings in Lotus Pond’, een felgroene soep met twee bizar mooie dumplings in de vorm van vissen. Voor deze dumplings hebben de Disney chefs een prijs gekregen in 2009 en dat is helemaal terecht, want ze zijn gewoon te mooi om op te eten! Dit is nu culinaire kunst. Als je dit gerecht wil proeven (of als je er gewoon naar wil kijken), moet je dat wel van tevoren aangeven. Het is een gigantisch populair gerecht, maar, zoals je waarschijnlijk al verwacht: het kost ook veel tijd om het te maken. Wel doen, hoor! O ja, die groene bloemetjes die erbij zitten, zijn gesneden uit de onderkantjes van kool. Hoe leuk?!

duffy dumpling

Duffy dumpling

Ook in mijn buik is er altijd een plekje over voor dessert. In Disney was bestond deze uit bloementhee, een gepocheerde peer en een dumpling in de vorm van het beertje Duffy, een karakter dat speciaal voor dit park is ontwikkeld. Chinese kids zijn gek op Duffy en zijn vriendjes. En ik at Duffy op. Verschil moet er zijn, toch?! De dumpling was gevuld met rode bonenpasta. Het deed me een beetje denken aan dadelpasta, maar deze pasta wordt gemaakt van adukibonen. Mocht je het willen proeven: in Disneyland kan het, maar je vindt het ook gewoon in een blauw blikje in de toko.

Vegan in het park

In het park zelf is er niet gigantisch veel (op het gebied van vegan eten dan hè, het park GEWELDIG). Wat je wel op veel plekken vindt, zijn verfrissende fruitbekers met verschillende soorten fruit en in sommige cafés verkopen ze losse frietjes en rijst met gewokte groenten. Ook lekker, maar als je echt een volwaardige maaltijd wil zodat je er weer een paar uur tegenaan kunt, raad ik je aan om toch een tafeltje te boeken in een van de Disney hotels. Het is tenslotte feest!

Het Hong Kong Disneyland Resort is dagelijks geopend van 10:30 tot 20:00 (Hong Kong tijd). Het park bevindt zich op Lantau Island en je kunt er heel makkelijk komen met de metro. Neem je me mee als je gaat?!

Easy Vegan Feelgood

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!