AmsterdamHotspots

Vegan hotspot: de Health Food Wall op Schiphol Airport

Health Food Wall Schiphol

Vegan hotspot: de Health Food Wall op Schiphol Airport

Eten uit de muur trekken, daar houden wij Nederlanders wel van. Voor vegans is er vaak niet veel anders dan een lekkere, vette bamischijf en daar neem ik genoegen mee na een avondje stappen, maar als ik overdag een snelle hap wil, ga ik liever voor wat gezonders. Hiep hiep hoera, dat kan! En wel bij de Health Food Wall op luchthaven Schiphol.

Health Food Wall Schiphol

Snel én makkelijk een verse, gezonde, vegan én glutenvrije maaltijd uit een automaat: wie had dat ooit gedacht?! Ik niet, maar ik ben hier super, superblij mee! De Health Food Wall heeft eerst vier maanden op de Kinkerstraat in Amsterdam gestaan, maar door omstandigheden kon de Health Food Wall daar helaas niet langer blijven. GELUKKIG staat-ie nu op Schiphol Plaza, want ondanks dat er daar op zich wel wat vegan opties zijn, miste ik toch een supersnelle optie om een gezonde en ook nog eens voedzame maaltijd te halen.

In de automaat vind je zes verschillende verse en seizoensgebonden maaltijden. Denk: een groene lente bowl met falafel, pompoen curry met rijst, gemarineerde tempeh met rijst, harissa groenten met rijst, poké bowl met tofu en quinoa en een vegetarische pasta met balletjes. Op de pasta na, is alles vegan. YES! Daarbij zijn alle gerechten gluten friendly – ja, ook de pasta. De Health Food Wall gebruikt de term ‘gluten friendly,’ omdat ze 100% glutenvrije gerechten niet kunnen garanderen, maar alle ingrediënten in principe glutenvrij zijn. Superfijn!

Health Food Wall Schiphol

Ik bestelde de vegan poké bowl met tofu en quinoa. Niet alleen ziet deze maaltijd er prachtig uit door alle kleuren die erin zitten, het ruikt én smaakt ook nog eens fantastisch! Bij deze poké bowl zit een heerlijke sesamdressing. Echt een aanrader! De volgende keer ga ik de gemarineerde tempeh met rijst proberen, want die lijkt me ook echt FANTASTISCH!

Naast maaltijden, kun je ook heerlijke, koudgeperste sapjes uit de muur trekken. Deze sapjes van Superfoodguru zijn gemaakt van biologische fruit en groenten. Toen ik er was, kon ik kiezen uit een rood, groen, mango/wortel en een geel sapje. Helaas was ik zó onder de indruk van het feit dat ik een vegan poké bowl uit de muur kon trekken, dat ik helemaal het sapje ben vergeten. Ik vond het een beetje ongemakkelijk om weer in de rij te gaan staan, dus het sapje bewaar ik voor de volgende keer (lees: vanavond).

Health Food Wall Schiphol

De Health Food Wall vind je dus op Schiphol Plaza (vlakbij spoor 5 en 6) en ze is, zoals elke automaat, 24/7 geopend! Binnenkort zal deze gezonde automaat op meer plekken in Amsterdam te vinden zijn, dus hou ze in de gaten!

Health Food Wall Schiphol

Easy Vegan Feelgood

2 reacties

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!