AmsterdamHotspots

Vegan hotspot: Bonboon in Amsterdam

Vegan hotspot: Bonboon in Amsterdam

Vegan hotspot: Bonboon in Amsterdam

Op een prachtige locatie met uitzicht op het IJ bevindt zich het vrij nieuwe en volledig vegan restaurant Bonboon. Naar Bonboon ga je niet voor een snelle, vette hap. Nee, hier ga je heen voor een echte fine dining experience. Een 3-gangen menu vol smaakexplosies is wat ze je hier kunnen garanderen. ZÓ BIZAR LEKKER!

Als ik in Amsterdam ben, ben ik meestal in het centrum te vinden. Vorige week was ik dat een keertje niet. Ik besloot een mooie wandeling te maken vanuit het Centraal Station, langs het IJ, richting KNSM eiland. En toen stond ik zomaar voor het raam van vegan restaurant Bonboon! Oké, ik wist dat Bonboon daar zat en ik wist ook dat je er heel makkelijk met (openbaar) vervoer kunt komen, maar het was mooi weer en ik besloot de benenwagen te nemen. Een half uurtje wandelen en ik was er al!

Vegan hotspot: Bonboon in Amsterdam

Bonboon is een ontzettend fijn restaurant. Het ziet er huiselijk uit, je wordt goed ontvangen door de super lieve gastvrouw Daphne, maar het belangrijkste: je kunt er geweldig goed eten! Bij Bonboon wordt er per seizoen een nieuw menu samengesteld, waarbij seizoensgroenten de basis zijn. Zo at ik als voorgerecht bijvoorbeeld (hou je vast, het is écht fancy) lentegroente met ingelegde radijs, witte bonen citroencrème en een kokos-citroengras-munt dressing. Zoals je leest: het voorgerecht was een GIGANTISCHE smaakexplosie. Het hoofdgerecht bestond uit groene en witte asperges, oesterzwam, krieltjes, hazelnootjes, bloedsinaasappel aioli en gebakken zijdentofu. Met de gebakken zijdentofu werd het ei nagebootst dat je meestal in het traditionele, Hollandse gerecht met asperges kunt vinden. HOLY MOLY wat was dat goed gedaan! Petje af voor de kok. En wat kan tofu toch ontzettend veelzijdig zijn.

En dan mijn favoriete gang van alle gangen: het nagerecht. Ik kreeg venkel cakejes met verse passievrucht, een citrus-wortelmousse, een chocolademousse en tahin. Als we het over gradaties in smaakexplosies gaan hebben, was dit een atoombom. Man, man, man, wat heb ik goed gegeten. Het mag dan fine dining zijn; ik heb gewoon ongegeneerd mijn bordje afgelikt!

Vegan hotspot: Bonboon in Amsterdam

Er staan altijd drie voor- hoofd- en nagerechten op het menu. Voor een voorgerecht betaal je €9,-, een hoofdgerecht kost €19,- en een nagerecht is €8,50. Voor een compleet 3-gangenmenu betaal je €35,-. Als je kijkt naar het overheerlijke eten dat je ervoor terugkrijgt, vind ik dit echt niet aan de hoge kant. De lunchgerechten heb ik (nog) niet kunnen proeven, maar ik heb even op het lunchmenu gespiekt en het brood met gebakken, zoet-pittige tempeh, kweepeer aioli, venkel en rucola salade klinkt echt GEWELDIG! Daar kom ik dus echt nog een keer voor terug.

Vegan hotspot: Bonboon in Amsterdam

Bonboon zit op Pireausplein 59 in Amsterdam en is op woensdag tot en met vrijdag geopend van 18:00 tot 22:00. Op zaterdag en zondag kun je er, naast dineren, ook lunchen en borrelen. Het restaurant is dan geopend van 13:00 tot 22:00. Op maandag en dinsdag is Bonboon gesloten.

Easy Vegan Feelgood

2 reacties

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!