BlogVegan tips

De lekkerste vegan champagne op een rijtje

Vegan champagne

De lekkerste vegan champagne op een rijtje

Nog maar 1 nachtje slapen en dan is het oudejaarsavond. Oliebollen, appelbeignets en natuurlijk een glas champagne!  Oud en Nieuw is natuurlijk niet compleet zonder een fles bubbels maar helaas kan je niet uit elk etiket opmaken of deze vegan-friendly is. We hebben daarom even uitgezocht welke bekende champagnemerken vegan-friendly champagnes maken zodat jullie morgen extra kunnen genieten!

Waarom is champagne niet vegan?

Nu denk je misschien; ‘Hoe dan? Waarom zou champagne niet vegan zijn?’ Terechte vraag, champagne wordt van druiven gemaakt en is daarom wel van plantaardige afkomst. Maar voordat de flessen in de schappen komen, wordt de drank geklaard en gefilterd. Voor deze processen worden vaak dierlijke producten gebruikt zoals gelatine, melk of eiwit. Omdat deze ingrediënten vaak alleen worden gebruikt tijdens het productieproces en niet daadwerkelijk in het recept, worden ze niet opgenomen in de ingrediëntenlijst. Zo is het soms wat moeilijk om uit te zoeken of een bepaalde fles vegan-proof is!

Gelukkig zijn er flink wat bedrijven die helemaal geen dierlijke producten gebruiken, niet in de champagne maar ook niet tijdens het productie proces. Het mooiste? Je hoeft niet stad en land af want deze merken vind je gewoon bij de slijterij! ENJOY!

5x vegan champagne

Pol Roger

Pol Roger is een van de meest prestigieuze champagnehuizen en is wat moeilijker te verkrijgen. In 2004 verkreeg Pol Roger het predikaat ‘hofleverancier’ van Koningin Elizabeth II dus met deze heb je echt een speciale vegan champagne te pakken. Je kan hem online bestellen en voor een fles betaal je minimaal €30.

Moët & Chandon

vegan champagne

Moët & Chandon is waarschijnlijk de meest geliefde champagne van de afgelopen 200 jaar. Niet heel gek want hij is goed te betalen, erg lekker en ook nog eens helemaal vegan! Het merk heeft bevestigd dat ze geen dierlijke producten gebruiken en ook nog eens gluten- en tarwevrij zijn. Hebben mensen in je omgeving een allergie? Dan is deze champagne aan te raden! Voor een fles betaal je minimaal €35 en Moët & Chandon wordt verkocht bij elke slijterij.

Veuve Clicquot

Door het opvallend gele label is Veuve Clicquot een van de meest bekende champagnes ter wereld. Het merk gebruikt helemaal geen dierlijke producten om de champagne te maken en is dus veganistisch! Een fles is verkrijgbaar vanaf €40,- en prijzen lopen op wanneer je vraagt om een speciaal jaartal. Waar te koop? Voor Veuve Clicquot kan je gewoon terecht bij de Gall & Gall.

vegan champagneTaittinger Brut Réserve

Brut Réserve Taittinger is een van de laastste familiebedrijven. Elke champagne wordt met liefde gemaakt en elk deel van het proces is veganistisch, zo dus ook alle champagnes die ze maken. Voor een fles Brut Reserve Taittinger betaal je ongeveer €50 en ook deze kan je bij elke slijterij krijgen.

Dom Pérignon

Dom Pérignon champagne wordt gemaakt van de beste druiven van  het seizoen. Dit maakt de champagne favoriet bij velen, oh en natuurlijk het feit dat hij helemaal vegan is. Leuk om te weten is dat ze een flink assortiment aan champagnes hebben. Denk hierbij aan vintage en rosé champagne. Heb je dus echt iets speciaals te vieren, dan is Dom Pérignon een aanrader. En fles is verkrijgbaar vanaf €125 en wordt verkocht bij de Gall & Gall.

Extra feestelijk: vegan champagne met fruit!

Champagne is ook heerlijk met vers fruit! Denk bijvoorbeeld aan bellini’s. Pureer je favoriete soort fruit (aardbei, framboos, perzik of mango) en leg dit in je glas, schenk de champagne eroverheen en tadaaaaa, feest!

Liefs,

1 reactie

  1. Super info!! Ik ben al erg blij met Veuve, Moet en Taitinger, maar hoe kom ik erachter of de wijn of champagne die ik koop vegan is of niet? Bestaat er een database van, of een app ofzo? Thanks!

    X Lazy Bird

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!