HotspotsLonden

Vegan eten bij Nopi in Londen

Zoals jullie weten ben ik gek op Londen, de stad, de mensen en het eten.. vooral het eten want met 45 minuten vliegen zit je echt in een andere wereld. Vegan is zo gewoon en op elke hoek van de straat vind je wel een tentje waar je kan genieten van heerlijke plantaardige gerechten en waar ze zelfs in een steak house niet vreemd opkijken als je vraagt om een gerecht zonder vlees, vis of kaas. Afgelopen weekend mocht ik weer even op en neer en ik had eigenlijk maar 1 ding op mijn to-do list staan en dat was eten bij NOPI. Het restaurant van Yotam Ottolenghi waar ik al zoveel over had gehoord maar zelf nog nooit was geweest.

Omdat Londen vrij last minute was geboekt, was ik bang dat er geen plek meer zou zijn, de reservering die we wilden maken lukte niet meer maar om 18.00 hadden ze nog een plekje. Dus zaterdagmiddag was het zover, met mijn mooiste hakken aan gingen we die kant op om erachter te komen dat het helemaal niet zo’n chique restaurant is als ik dacht, NOPI is gewoon heel chill!

Het restaurant is erg licht, grote ramen, witte tafelkleden, houten tafels en veel gouden accenten. Het restaurant heeft twee verdiepingen. Beneden is de keuken en de chef’s table, dit vond ik wat minder gezellig maar wel een stuk spectaculairder omdat je mee kan kijken met de koks. Boven zijn er gewone tafels en de bar. Wij zijn aan de bar gaan zitten met uitzicht op de knappe mensen die de lekkerste cocktails maakten.

De menukaart is geweldig, Nopi is geen vegan restaurant maar in elk gerecht is groente de basis waardoor je er heel makkelijk vegan kan eten. Ze hebben zelfs een aparte menukaart voor mensen die graag ‘dairy-free’ willen eten, IDEAAL! Genoeg keuze dus we hebben verschillende dingen van de kaart besteld. Alles was heerlijk maar ik het toch wel een paar aanraders voor als je in de buurt bent:

– Mixed green beans, asparagus, watercress, hazelnut
– Courgettes, edamame, samphire, kefalotyri, tarragon
– Crispy potato, dashi onions, truffle oil (zonder de pecorino)
– Heritage tomatoes, mojama, nori aoili, shiso
– Mixed leaves, heritage radish, truffle dressing

Het fijne aan NOPI is dat echt iedereen er kan eten. Ga je met vrienden of familie en eten jullie niet allemaal vegan of vega? Geen probleem, er staat ook vlees en vis op het menu. Al durf ik mijn hand ervoor in het vuur te steken dat iedereen toch kiest voor de heerlijke groente gerechten. Ik was in Londen met een enorme vleeseter. Uiteindelijk hebben we alleen maar vegan gegeten en vond hij het ook nog eens gigantisch lekker (dank nog Jor!)  Op de menukaart vind je verschillende gerechten, waarvan het overgrote deel dus vega/vegan is. Prijzen variëren van gemiddeld £6-11,- voor een voorafje en £20,- voor een hoofdgerecht maar je kan dus ook verschillende kleine hapjes bestellen en samen delen.

Conclusie?! NOPI is een aanrader! Het personeel is vriendelijk, de cocktails geweldig, voor het eten heb ik geen woorden en het zit ook nog eens midden in Londen tussen de mooiste winkels. dus ben je binnenkort in Londen? Boek en tafel en ga genieten!

NOPI
21-22 Warwick Street, Londen

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!