HotspotsTexel

Vegan eten bij Bosq op Texel

Vegan eten Bosq Texel

Vegan eten op Texel bij BOSQ

Twee weken geleden waren we een weekendje op Texel. Ik moest voor maandag het manuscript voor Easy Vegan inleveren en merkte dat ik me op kantoor niet meer kon concentreren. Dus heb ik mijn laptop gepakt en ben ik voor een lang weekend naar De Koog vertrokken. Uitwaaien, werken, slapen en veel eten bleek een gouden combi te zijn want de laatste teksten voor het boek waren binnen no time af. Dat moest gevierd worden maar zoals je misschien wel verwacht, is er niet heel veel keus voor vegans op Texel. Bij paal 9 serveren ze de Dutch weed burger en eh, ja daar stopt het eigenlijk. 

Vrienden die er toevallig ook dat weekend waren, hebben Bosq opgebeld (hun favoriete restaurant op het eiland) en gevraagd of ze het leuk zouden vinden om een keer een vegan menu te maken. Het antwoord was ja en jongens, dat hebben we geweten.

Wanneer je op de website van Bosq kijkt, zal je zien dat het verre van een veganistisch restaurant is. Er wordt vlees en vis geserveerd maar wel in combinatie met veel groente en dat laatste vormt de basis van de meeste recepten. Ik was dan ook heel benieuwd naar het vegan verrassingsmenu. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een feestje van kleuren, geuren en smaken was en dat Bosq vegan eten naar een hoger niveau heeft getild want jongens.. kijk eens naar de foto’s!

Bij Bosq heb je de keuze uit een 3, 4, 5 of 6 gangen menu. Wij waren er tijdens de lunch en kozen voor het 5 verschillende gerechten plus een toetje. Ik loop jullie even door de foto’s, er zijn zoveel verschillende, mooie ingrediënten gebruikt die je niet elke keer terugziet in de creaties.

Foto 1: rode bieten carpaccio met zwarte olijf en cassave
Foto 2: Heldere bouillon van tomaten met witte balsamico
Foto 3: Tortilla met zwarte knoflook, cantharellen
Foto 4: komkommer met avocado, rabarber en crumble
Foto 5: ‘steak tartaar’ van watermeloen met rode ui en komkommer

Het toetje was een soep van watermeloen en tomaat met aardbeien & basilicum gazpacho ijs

Ben je binnenkort op Texel en wil je echt lekker vegan uit eten dan is Bosq ideaal. Het brengt twee manieren van eten samen zonder dat iemand zich hoeft aan te passen. De vegan recepten staan niet standaard op de kaart staan (ze zijn er wel mee bezig) dus bel even voordat je die kant opgaat om te vertellen dat je plantaardig eet. Dan kunnen de geweldige koks daar rekening mee houden en jou verrassen met net zo’n mooi menu.

Vegan eten Bosq Texel
Vegan eten Bosq TexelVegan eten Bosq TexelVegan eten Bosq TexelVegan eten Bosq Texel

BOSQ
akkenweg 16 | 1797 RJ | Den Hoorn – Texel
(0222) 315 541 | info@bosq.nl

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!