AmsterdamHotspots

Vegan eten bij de Bijenkorf!

vegan eten bij de Bijenkorf

Vegan eten bij de Bijenkorf!

Vandaag hebben we wel een hele leuke hotspot.. de Bijenkorf! Nu denk je misschien; ‘wie, wat, waar en hoe, daar hebben ze toch alleen burgers, pizza’s en patatjes.’ Normaal gesproken wel maar deze maand is het feest. Ter ere van Veganuary heeft de Bijenkorf (na het introduceren van de Meatless Monday in oktober) een compleet vegan menu samengesteld en daar zijn we meer dan blij mee!

Misschien heb je ze al voorbij zien komen, de vegan framboos- & pistache taartjes van de Bijenkorf. Deze hebben in december heel Nederland op zijn kop gezet want naast dat ze er ontzettend vriendelijk uitzien zijn ze ook écht heel lekker. Dat beloofde veel goeds voor de rest. Jas aan, schoenen aan en hop, hop naar de Bijenkorf voor het vegan menu waar we al zoveel over hadden gehoord.

Wij waren in de vestiging Amsterdam, op de bovenste etage is The Kitchen, een soort foodhall met verschillende keukens (Aziatisch, Italiaans, Amerikaans), een sap- & saladebar en een counter met taarten, koekjes en ander zoets. Ik dacht dat ik flink moest zoeken en overal moest vragen wat de vegan opties zijn, niks is minder waar. De Bijenkorf is proud to be vegan! Overal staan kleine posters met daarop de speciale vegan gerechten en elke keuken heeft er minstens een. We lieten ons verrassen en namen alles: gemarineerde tempeh met rijst en cassave, taco’s met groentevulling en guacamole, een flinke salade met daarin (geroosterde) groenten, noten, peulvruchten, zaden en pitten, de zeewier salade en natuurlijk het taartje toe.

Met twee flinke dienbladen liepen we naar de kassa waar de mevrouw ons vrolijk vertelde dat ze zo blij was met al deze veggie opties en dat ze hier op een goeie dag meer van verkocht dan van de ‘gewone’ gerechten. Te koel om te horen!

Het eten was heerlijk, de Bijenkorf heeft zich echt uitgesloofd. Veel kruiden, enorm veel variatie aan ingrediënten en feestelijk om te zien, ik bedoel, kijk die kleuren!! De salade en de taart waren favoriet, nee, de tempeh, maar oh de taco’s waren ook lekker. Ach ik kan niet kiezen, je moet alles zelf maar proberen haha.

De vegan gerechten zijn deze maand nog te bestellen en hopelijk blijven ze daarna.. A girl can dream:)

vegan eten bij de Bijenkorf

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!