HotspotsPraag

Twee fijne vegan hotspots Praag

Vegan hotspots praag

Twee fijne vegan hotspots Praag

Zoals jullie misschien wel hebben gezien op Instagram (sorry voor alle spam stories) was ik drie weken geleden in Praag! Toen we daar rondliepen, riep ik al dat er snel een blog online zou komen. Wat kan ik zeggen, dat is dus niet helemaal gelukt. Een beetje te laat dus maar wel met heel veel liefde geschreven, nu eindelijk op een rijtje: de allerfijnste vegan hotspots van Praag!

Praag is echt een belachelijk mooie stad, de mensen zijn lief en omdat het centrum niet heel groot is ook nog eens erg gezellig en vegan eten.. daar worden de Tsjechen erg blij van! Er zijn inmiddels verschillende ketens die plantaardig eten verkopen maar ook in een ‘gewoon’ restaurant zijn ze erg behulpzaam. Vegan is leuk, lekker en makkelijk lijkt iedereen te zeggen, niet zo heel vreemd dat we daar geweldig hebben gegeten. Onze favorieten? Hier komen ze:

Restaurant Spices in het Mandarin Oriental.

Je hoeft dus niet te slapen in dit mooie hotel om er te kunnen genieten van al het vegan lekkers dat ze maken. Er zit namelijk een geweldig restaurant beneden waar je terecht kan voor een ontbijtje, uitgebreide lunch en avondeten. Wij zijn er ‘s ochtends en ‘s avonds geweest en dat was meer dan feest!

Het ontbijt bestond uit een stapel chocolade pannenkoeken en een berg vers fruit maar ik zag ook mensen voorbij komen met soja yoghurt en homemade granola en toast met avocado. Kortom genoeg keus! Leuk om te weten is dat er veel licht is en de tafeltjes van marmer zijn, ideaal wanneer je foto’s wil maken van je eten. Minder fijn als je bent met mensen die enorme trek hebben;)

Voor het avondeten gingen we weer terug, dit keer voor de sushi, tempura en heerlijke curries die ze bij Spices maken. Vraag vooral om de Sushi Set maar dan vegan, de tempura en de veggie rolls.

Spices
Nebovidská 459/1, Malá Strana, 118 00, Prague 1, Czech Republic
+420 233 088 750

Vegan hotspots Praag

Bakeshop

Heb je lekkere trek? Ren dan even langs bij Bakeshop voor energy balls, koekjes en vegan chocola! Wij liepen er per ongeluk tegenaan en dat was een fijne verrassing. Je kan binnen zitten maar het leukste is om door het raam te bestellen en alles mee te nemen om aan de overkant in het park lekker te zitten.

Bakeshop
Kozí 918/1, 110 00 Staré Město, Prague 1, Czech Republic

Ga je binnenkort naar Praag? Dan ben je een bofkont want er is genoeg te doen in deze mooie stad! Volgende week komt de rest van de hotspots online dus hou de blog in de gaten!

Fijn weekend leukerds!

1 reactie

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!