Hotspots

Tel Aviv

vegan tel aviv

Tel Aviv, vegan capital no.1!

Wie, wat, waar en hoe als vegan in Tel Aviv?? Wij vertellen het je vandaag:)!

vegan tel aviv

Jaffa Tel Aviv

Yaffo Tel Aviv is het restaurant van bekende chef Haim Cohen en een van de leukste plekken om ´s avonds te vertoeven. Deze hippe hotspot serveert heerlijke (vegan) gerechten vanuit de grote klei oven die in het midden van de ruimte staat. Bij Yaffo ben je aan het goede adres voor een avondje uit. Iedereen is mooi gekleed, er wordt fijne muziek gedraaid en je begint je avond standaard met een cocktail.

Must eat: Zelfgemaakte tahin met naanbrood en de gembercocktail

Adres: Yigal Alon St 98

vegan tel aviv

Abu Hasan Hummus Bar

Ben je in Tel Aviv dan eet je hummus, zo simpel is het. En als je dan ook nog eens mag kiezen waar dan ga je natuurlijk voor de heerlijke kikkererwtenspread van Abu Hasan. Dit kleine restaurantje maakt namelijk de beste hummus van heel Tel Aviv (geloof me dat zegt iets). ‘s Ochtends zit het hier al stampend vol want ja, hier wordt hummus gewoon als ontbijt gegeten. Broodje erbij, flinke dot bruine bonen spread, olijfolie en tahin.. Smullen maar!

Must eat: hummus, alles soorten hummus en niet vergeten te dippen met rauwe ui!

Adres: a-Dolfin St 1

vegan tel aviv

Jaffa Hapisga Garden

Het mooiste park in Tel Aviv is toch wel Jaffa HaPisga Garden dat Old Jaffa samenbrengt met een nieuwe deel. In deze grote en toch rustige tuin is genoeg te doen. Er wordt muziek gespeeld, er zitten kunstenaars langs het pad te schilderen, je kan een wens doen op de sterrenbeeldbrug of klim naar het hoogste puntje om daar het uitzicht over heel Tel Aviv te aanschouwen.

Adres: HaPisga Garden ligt in het oude deel van Tel Aviv en kan via verschillende ingangen bezocht worden.

vegan tel aviv

Bakkerij Abouelafia

Deze bakkerij heeft onze harten gestolen. Waarom? Twee woorden! Vegan Baklava! Er is hier een hele afdeling met baklava waar geen honing maar plantaardige siroop in wordt gebruikt wat betekent.. smullen! We hebben ons tonnetje rond gegeten want tja, ze moesten allemaal geproefd worden en onze favorieten zie je op de foto.

Must eat: de 4 soorten hierboven, heb nog geprobeerd achter de namen te komen maar dat lukte niet.. blub!

Adres: Yefet St 7

Max Brenner Chocolat café

Van dit chocolade café gaat ons vegan hartje sneller kloppen. Je kan hier namelijk terecht voor heerlijke ontbijtjes, lunch en het allerbelangrijkste.. chocola! Die Max Brenner heeft het goed begrepen en laat zien dat vegan eten best heel koel, lekker en sexy kan zijn (aardbeien en chocoladefondue.. hells yes!) Heerlijke plek om even te stoppen voor een koffie en souvenirs voor thuis te halen:)

Must eat: de chocolade fondue, chocolate lick en de warme chocolademelk

Adres: 45 Rothschild Avenue (totaal 4 cafés van Max Brenner in Tel Aviv).

Cafe Puaa

Bij café Puaa klopt niks, de stoelen, tafels, kleden en zelfs de bloembakken buiten zijn een, bij elkaar geraapt, zooitje. Maar laat dit nou net de charme zijn van deze vegan hotspot. Alle spullen die je binnen én buiten ziet zijn te koop en zijn net zo kleurrijk als het eten. Café Puaa zit al 16 jaar in Jaffa en serveert heerlijke vegetarische gerechten waarvan het grootste gedeelte ook nog eens vegan is. Neem plaats op een van de vrolijke stoelen en laat je verrassen!

Must eat: de broccoli en cashew pasta, mung bonen in rauwe tahin en de curried pumpkin dumplings.

Adres: 8 Rabbi Yokhanan

vegan tel aviv

Levinsky Market

Hier moet je wezen voor de lekkerste kruiden, meest verse sapjes en exotische vruchten. Levinsky Market is een wat minder toeristische markt wat maakt dat hier de cultuur (letterlijk en figuurlijk) proeft. Trek hier een ochtend voor uit en laat je verrassen door al het moois wat Tel Aviv op het gebied van food te bieden heeft. Vergeet niet contact geld mee te nemen al is het alleen maar om een vers sapje op de hoek van de straat te kunnen halen:)!

Must eat: verse dadels en de gedroogde vijgen

vegan tel aviv

Carmel Market

Opzoek naar verse ingrediënten, balen met thee, giga verpakkingen peulvruchten, broden en kleding? Dan is Carmel Market the place to be! Hier vind je alles maar dan ook echt alles dat je nodig zou hebben in Tel Aviv. Deze lange straat midden in het centrum houdt je de hele dag zoet!

Must eat: de versgeperste sapjes en hummus!

 

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!