Drinken

Zwarte bessen smoothie

Zwarte bessen smoothie

De superfood hype is inmiddels wel een beetje geweest en ik ben dan ook opzoek naar super ingrediënten wat dichter bij huis. Boerenkool en de zoete aardappel zijn het bewijs dat echt goede voeding niet altijd uit exotische landen hoeft te komen. Een ander voorbeeld is ze zwarte bes. Iets minder bekend dan de blauwe bes maar minstens net zo lekker en misschien nog wel een klein beetje beter voor je. Ik heb nu al twee jaar op rij verse zwarte bessen uit de tuin maar je kan ze ook prima ingevroren kopen. Heerlijk door je smoothies, cakes, ontbijtje of door je pannenkoeken!

Waarom zijn zwarte bessen zo gezond

Antioxidanten

Uit onderzoek is gebleken dat de zwarte bes bovenaan het lijstje staat wanneer we het hebben over antioxidanten. Antioxidanten beschermen je weefsel en het DNA in je cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels.

Vitamine B

Eet je verse zwarte bessen dan zal je flink wat essentiële b-vitaminen binnen krijgen waaronder B1, B2, B5 en B6. Ik zal hier binnenkort even wat dieper op ingaan.

Vitamine C

Zwarte bessen bevatten flink wat vitamine C. Producten met een hoge concentratie vitamine C (fruit) helpen je lichaam te beschermen tegen vrije radicalen.

Mineralen

Naast de verschillende vitaminen en antioxidanten krijg je ook verschillende mineralen binnen. In de zwarte bes zitten de mineralen calcium, magnesium, kalium, fosfor en ijzer.

Zwarte bessen smoothie
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Doe de bevroren bananen in de blender en voeg hier een scheutje plantaardige melk bij, niet teveel, net genoeg om de blender op gang te helpen. Mix tot je bananenijs overhoudt.
  2. Voeg hier de rest aan de ingrediënten bij en laat je blender nog twee minuutjes draaien. Vind je de smoothie te dik giet er dan nog wat water of plantaardige melk bij.
  3. Giet je zwarte bessen smoothie in een mooie kom en versier met vers fruit zoals aardbei en banaan. Maak af met een lepeltje chiazaad en enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!