Ontbijt

Warme havermout met karamel appeltjes

warme havermout pap met appel

Warme havermout met karamel appeltjes

Variëren met granen als ontbijt is echt een grote hobby geworden. In een vorige post schreef ik al dat mijn ontbijtjes redelijk standaard waren en dat (na het zien van the oatmeal artist) ik heb besloten er wat meer tijd in te steken. Sindsdien heb ik quinoa-, boekweit-, havermout- en amandelpap gemaakt. Ik weet dat het laatste geen graan is maar vond dat hij wel bij het rijtje hoorde. Het recept voor de boekweitpap heb ik vorige week online gezet. Vandaag kan daar ook amaranth aan toegevoegd worden! Ik ben nog niet zo lang bekend met amaranth (stiekem heb ik het nog niet eerder gebruikt) maar toen ik het bij de natuurwinkel zag liggen heb ik het toch maar meegenomen. Amaranth is officieel geen graan maar een zaad en wordt dus gezien als graanvervanger. Ideaal is het voor de mensen die geen gluten eten want deze zaadjes zijn glutenvrij!

Warme havermout met karamel appeltjes
Porties
personen
Bereidingstijd
5minuten
Ingrediënten
Porties
personen
Bereidingstijd
5minuten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Leg de plakjes appel in een pan en bak deze 2 minuten aan beide kanten tot ze een mooi goud-bruin kleurtje krijgen.
  2. Verdeel daarna de 2 eetlepels agavesiroop over de appeltjes en bak nog 2 minuten tot ze lekker gekaramelliseerd zijn.
  3. Breng in een kleine steelpan de amarant en de havermout met melk aan de kook.
  4. Laat de pap ongeveer 8 minuten op het vuur staan en roer regelmatig.
  5. Haal het pannetje daarna van het vuur en schep de kokosbloesem suiker erdoorheen. Leg de karamel appeltjes erboven op en geniet.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!