Lunch

Vegan tosti met kaas en tomaat

Vegan tosti met kaas en tomaat

Soms, heel soms mis ik wel eens een tosti met kaas. Het feit dat ik de ‘echte’ variant niet wil eten betekent niet dat ik de smaak wel enorm kan waarderen;) Ik ben al een tijd opzoek naar een goede kaasvervanger en heb er al heel veel geprobeerd. Ze smaken allemaal goed (iets wat te zout voor mij) maar helaas smelten ze wat minder. Waardoor die tosti met gesmolten (vegan) kaas een tijd op zich liet wachten, tot gister! Ik heb eindelijk een goede kaas gevonden! Bij EkoPlaza verkopen ze nu de nieuwe plakjes kaas van VeganDeli in de smaken; rookkaas, cheddar en mozzarella en jongens, de rookkaas en mozzarella smelten als een malle! Ik heb inmiddels tosti’s als ontbijt en lunch op, ze zijn zo lekker en oh wat heb ik dit gemist! Nog niet overtuigd? Kijk dan even naar de foto’s, feestelijk toch!

Vegan tosti met kaas en tomaat
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Smeer de sneetjes brood aan 1 kant in met kokosolie.
  2. Smeer de tomaten tapenade aan de andere kant.
  3. Leg hier de plakjes kaas, plakjes tomaat en spinazie op en maak af met wat peper en zout.
  4. Bak de tosti’s in de pan of leg hem in een gril- of tosti apparaat.
  5. Verwarm tot de boterhammen goudbruin zijn en de kaas goed is gesmolten. Dit duurt wat langer dan met gewone kaas dus heb geduld:)
  6. Snij door midden en eet met vegan majo of vegan ketchup. ENJOY!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

1 reactie

  1. Ik kan mij nog heugen toen ik dit recept eerder zag langskomen. Ik heb hem toen meerdere malen uitgeprobeerd, met de bedoeling jou alsnog te complimenteren. Wel hier is het dan. Bedankt voor dit voedzaam recept, Sanne. 4 plakjes boterham zijn voldoende en houden mij tot het avondmaal verzadigd 😉

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!