Avondeten

Vegan sushi

Vegan sushi

Steeds vaker krijg ik de vraag of ik wat recepten voor het avondeten wil posten. Dit is in de zomer geen probleem, dan is het lang licht en is elke foto mooi. Dit weekend is de klok alleen een uur achteruit gegaan wat meteen een uur minder om te fotograferen. Dus vanaf nu zal ik mijn avondeten s’middags als lunch eten zodat ik voor jullie een goede foto kan maken – twee keer flink eten is echt fine by me! Vanmiddag heb ik vegan sushi gemaakt, heerlijk simpel en prima ter variatie op mijn ‘standaard’ salade voor lunch. Deze sushi is behoorlijk groen, wat ik erg lekker vind. Hou je er van wat gekleurde groente? Rol dan wat wortel, rode kool of bietjes erbij voor een wat vrolijkere sushi!

Vegan sushi
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Kook de bruine rijst naar instructie op het pak. In plaats van al het water af te gieten laat je de helft in het pannetje zitten en breng je dit, met de rijst nog even aan de kook. Zo wordt deze goed plakkerig.
  2. Pureer vervolgens de avocado met het sesamzaad en het sap van de halve limoen tot het een smeerbare pasta is.
  3. Leg het sushivel op het sushimatje en smeer hier de plakkerige rijst over uit, gevolgd door de avocadospread.
  4. Vervolgens leg je de kiemen, rucola en komkommer erop en rol je de sushi op (kijk vooral even op internet naar instructiefilmpjes!)
  5. Snij de sushi in kleine stukjes en neem ze mee in je boho tiffin! Smakelijk!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!