Ontbijt

Vegan scrambled egg van tempeh

Vegan scrambled egg van tempeh

Tijdens mijn overstap naar veganisme zijn eieren het laatste geweest dat ik stopte met eten. Inmiddels is dat ook alweer flinke tijd geleden.. Toch mis ik zo af en toe wel een roer eitje, heerlijk met een stukje avocado op geroosterd brood. Omdat ik niet het gevoel wil krijgen dat ik mezelf beperk ben ik opzoek gegaan naar een recept voor een vegan roereitje. Op internet staat er veel over scrambled eggs gemaakt van tofu maar omdat ik hier niet zo’n fan van ben heb ik een variant gemaakt met tempeh en ik kan je vertellen, dit recept is toch goed gelukt. De textuur lijkt heel erg op die van (roer) ei en deze marinade mix geeft de, normaal smaakloze, tempeh een heerlijk twist! Zeker een keer proberen dus:)

Vegan scrambled egg van tempeh
Ingrediënten
Voor het scrambled egg
Voor de marinade
Ingrediënten
Voor het scrambled egg
Voor de marinade
Bereiding
  1. Snij de uitjes in kleine stukjes. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Wanneer deze vloeibaar is, schep je de uitjes in de pan. Fruit deze zo’n vijf minuten.
  2. Snij in de tussentijd de knoflook en tomaten en voeg deze na vijf minuten bij de uitjes. Laat dit op laag vuur even bakken.
  3. Haal de tempeh uit de verpakking en weeg 200 gram af. Kruimel deze met je handen tot je kleine stukjes overhoudt.
  4. Maak de marinade door alle ingrediënten bij elkaar in een bakje door te roeren.
  5. Doe de tempeh samen met de marinade bij de ui, tomaten en knoflook in je pan. Bak dit ongeveer vijf minuten. Voeg de spinazie of rucola erbij en roer nog een laatste keer door elkaar.
  6. Schep je vegan scrambled egg op een boterham of boekweit wafel en enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!