Avondeten

Vegan risotto met champignons

Vegan risotto met champignons

Is er iemand op dit moment op vakantie in Italie? Dan ben ik jaloers! Italië is geweldig, het weer, de mensen maar vooral het eten. Pizza’s, pasta’s en oh die risotto.. Speciaal hiervoor zou ik een weekendje Florence kunnen boeken. Helaas duurt dat nog even dus tot die tijd haal ik Italie gewoon naar Nederland met deze heerlijke vegan risotto. Zo gemaakt, helemaal plantaardig en als je je ogen dicht doet lijkt het net alsof je op een terrasje midden in Firenze zit! 

Vegan risotto met champignons
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Snij in de tussentijd de ui in kleine stukjes en doe hetzelfde met de prei. Wanneer de koksolie vloeibaar is doe je de ui en de prei in de pan en zet het vuur laag. Laat dit zo’n tien minuten staan.
  2. Snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Wanneer de ui doorzichtig is voeg je knoflook en gember erbij. Roer even door elkaar en schep de risotto rijst erdoor. Laat dit twee minuten op laag vuur even pruttelen giet daarna de wijn erbij. Wanneer het vocht van de wijn is opgenomen voeg je de bouillon toe.
  3. Laat de risotto in 25 minuten gaar koken. Hij heeft dan nog steeds een bite. Hou je van hele zachte risotto dan zal je deze nog 5 minuten langer moeten laten staan.
  4. Snij in de tussentijd de champignons en de tomaten in plakjes en bak deze goudbruin.
  5. Wanneer de risotto klaar is voeg je de champignons en de tomaten erbij en roer je alles nog even door. Strooi de edelgist vlokken erover en serveer met een salade of flinke hand verse spinazie.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!