Avondeten

Vegan quinoa burger

Vegan quinoa burger

Man oh man wat heb ik lopen klooien met veggie burgers en dan heb ik het over de echte vegan variant waar je geen ei in gebruikt. Ik heb een tijd vegetarisch gegeten en toen waren veggie burgers favoriet. Ik kon ze met ei binden dus deze waren zo gemaakt. Maar sinds ik volledig plantaardige eet, zijn ook deze niet meer in mijn keukenkastje te vinden en is de ‘good old fashioned’ veggie burger een flinke uitdaging geworden. Ik heb met lijnzaad en chiazaad de burgers geprobeerd te binden, hele natte (gekookte bonen, champignons en quinoa) maar ook juist hele droge (geweekte bonen en noten) producten gewerkt. Hoe lekker de burgers daarna ook waren, ze vielen ALTIJD uit elkaar. Best jammer wanneer je mensen een broodje met kruimels moet voorzetten;) Maar je weet wat ze zeggen en sinds vorige week heb ik het antwoord op de vraag ‘hoe blijft mijn burger mooi’ en het antwoord is gekookte quinoa en geweekte linzen!

Vegan quinoa burger
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Week de linzen zeker 6 uur voordat je ze gebruikt. Let wel op dat je zeker vier keer zoveel water toevoegt als dat je linzen hebt. Ze nemen snel alles op en het is me meer dan een keer gebeurd dat ik ’s ochtends, voor werk, de linzen in een bak water zet en ’s avonds thuiskwam en de ze nog steeds droog waren.
  2. Wanneer de linzen goed geweekt zijn, kook je de quinoa naar instructies op het pak en laat deze na koken goed uitlekken!
  3. Doe vervolgens alle ingrediënten in je keukenmachine en mix zo’n 30 seconden. Ik vind het altijd lekker als er nog een beetje structuur in mijn burger zit. Zo proef je alle ingrediënten!
  4. Verwarm de airfryer of je hete lucht oven op 200 graden. Terwijl deze warm wordt vorm je met je handen mooie ronde burgers.
  5. Leg deze in de voorverwarmde oven en laat ze in een half uurtje goudbruin bakken.
  6. Serveer op een (zelfgemaakt) broodje met sla, tomaat, komkommer en avocado! Enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan Living the Green Life

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!