Vegan pizza’s met zelfgemaakte bodem
Porties
2pizza’s
Bereidingstijd
20minuten
Ingrediënten
Pizza
Topping
Vegan mozzarella
Porties
2pizza’s
Bereidingstijd
20minuten
Ingrediënten
Pizza
Topping
Vegan mozzarella
Instructies
Pizza
  1. Maak, op een schoon aanrecht, een bergje van de bloem en druk in het midden een diep kuiltje.
  2. Strooi aan de buitenkant de gist over de bloem en schenk de olijfolie en het water in het kuiltje.
  3. Schraap met een vork beetje bij beetje wat bloem in het kuiltje en roer door elkaar tot het deeg begint te plakken. Kneed vervolgens met je handen tot alles goed gemengd is.
  4. Strooi de oregano uit over het deeg en vouw dan met de handen de buitenkanten van de bol naar binnen, druk plat en herhaal. Kneed het deeg 10 minuten op deze manier tot het elastisch is en niet meer uit elkaar scheurt als je eraan trekt.
  5. Vorm een bal met je handen, vet een diepe kom in met olie en leg het deeg erin. Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en zet op een warm plekje. Laat het pizzadeeg een uur rijzen.
  6. Pak na een uur het deeg uit de kom en verdeel in tweeen. Rek uit tot je een ronde pizzabodem hebt. Doe dit ook met de andere bol. Leg beide bodems op een, met bakpapier beklede, de bakplaat. Verdeel de pompoenpuree over beide pizza’s en maak af met verse spinazie en champignons.
  7. Verwarm je oven voor op 250 graden en bak de pizza’s in ongeveer 7 minuten goudbruin.
Vegan mozzarella
  1. Doe alle ingrediënten in een high speed blender en mix tot je een romige saus overhoudt. Wanneer de pizza klaar is verdeel je de mozzarella saus in dikke druppels eroverheen.