Vegan pasta pesto met geroosterde tomaatjes
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de tomaatjes door het midden en leg deze op de bakplaat (de kant met de pitjes omhoog) giet er wat gesmolten kokosolie overheen en schuif de plaat in de oven. Bak de tomaatjes in 20 minuten goud bruin.
  3. In de tussentijd breng je flink wat water aan de kook in een hoge pan. Doe hier de pasta bij en bereid naar instructies op het pak. Giet het water af en roer er dan wat olijfolie doorheen zodat de pasta niet aan elkaar plakt.
  4. Pak je keukenmachine erbij en doe hier de spinazie, knoflook, pijnboompitten, pompoenpitten, citroensap en kaas in. Mix twee minuten. Gier vervolgens de olijfolie erbij en blend tot je een romige saus overhoudt. Te droog? Voeg er dan nog wat olijfolie toe. Proef en breng op smaak met wat peper, zout of extra citroensap.
  5. Doe alle ingredienten in een grote schaal en roer door elkaar. Serveer met wat extra spinazie, kaas, edelgist vlokken en tomaatjes.

Voedingswaarden vegan pasta pesto

1 portie bevat ongeveer: 525 calorieën, 30 gram vet, 4 gram verzadigd vet, 55 gram koolhydraten, 2,4 gram suiker, 4,5 gram vezels, 14 gram eiwit. Uit dit recept kan je 4 porties halen.
Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.