Vegan orzo met pompoen, spinazie en avocado pesto
Porties
2personen
Bereidingstijd
30minuten
Ingrediënten
Voor de orzo
Voor de vegan parmezaan
Voor de avocado pesto
Porties
2personen
Bereidingstijd
30minuten
Ingrediënten
Voor de orzo
Voor de vegan parmezaan
Voor de avocado pesto
Instructies
  1. Maak de vegan parmezaan door alle ingrediënten toe te voegen aan een blender of keukenmachine. Pulse tot grove kruimels.
  2. Voor de avocado pesto voeg je ook alle ingrediënten toe aan een blender of keukenmachine. Mix tot een dikke pasta en zet het apart.
  3. Bereid de bouillon. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Hak de pecannoten grof.
  4. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  5. Verhit een eetlepel boter in de wok of hapjespan en roerbak de orzo 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.
  6. Verhit de andere eetlepel boer in een andere wok of hapjespan met deksel en bak de pompoenblokjes met de tijm en 2 el water, afgedekt, 6 – 8 minuten. Voeg de spinazie toe en roer tot de spinazie is geslonken. Bestrooi met peper en zout.
  7. Roer de helft van de vegan parmezaan door de orzo. Voeg daarna de pompoen en spinazie toe aan de orzo en roer door.
  8. Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige vegan parmezaan, een flinke eetlepel avocado pesto en de pecannoten.

Easy Vegan Feelgood