Vegan linzensoep met geroosterde kikkererwten
Porties
2personen
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Porties
2personen
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Week voordat je begint de linzen minstens 4 uur in een grote bak met ruim water. Linzen nemen snel vocht op en verdubbelen in grootte dus zorg voor voldoende water.
  2. Verwarm de kokosolie in een grote pan. Terwijl deze smelt, snij je de uiten en knoflook in kleine stukjes. Voeg deze bij de gesmolten kokosolie en laat ze op middelhoog vuur twee minuten bakken.
  3. Voeg hierna de kurkuma en currypoeder erbij en roer goed door. Snij ondertussen de tomaten en de wortelen in kleine stukjes en doe deze erbij in de pan. Laat zo’n 2 minuten staan zodat de smaak in de wortelen en tomaten kan trekken.
  4. Doe hierna de bouillon en het citroensap erbij, gevolgd door de linzen. Als het goed is begint het huis nu heerlijk te ruiken! Laat dit zo’n 20 minuten op laag vuur pruttelen tot de linzen zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
  5. Roer na de 20 minuten de boekenkool erdoorheen en breng op smaak met wat peper en eventueel wat extra kurkuma en curry.
  6. Serveer met een paar kikkererwten als croutons (het recept voor de geroosterde kikkererwten vind je hier) en geniet!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.