Lunch

Vegan linzensoep met geroosterde kikkererwten

Linzensoep met geroosterde kikkererwten

Een soepje is voor mij, in de winter, de perfecte lunch. Snel gemaakt en met de juiste kruiden zo ontzettend lekker! Toch hoor ik vaak om mij heen dat een soep niet voldoende vult en het voor velen niet een volledige maaltijd is. Vaak eten mensen er dan nog brood bij om toch een verzadigd gevoel te hebben. Zonde, want die koolhydraten kan je, met een goed gevulde soep, gewoon weglaten en heb je dus een gezonde en ‘skinny’ (ik kan echt even geen ander woord bedenken!) lunch te pakken. Ik gebruik in mijn soep graag heel veel groenten maar om hem echt vullend te maken is dit niet genoeg. Bonen, peulvruchten en / of aardappelen zorgen voor een goede basis welke dan kan worden aangevuld met wortelen, tomaat, paprika en andere lekkere groenten. Maak je dus thuis een soepje, bedenk dan eerst wat je bodem wordt en ga van daaruit verder werken. Zo weet je zeker dat je een goede maaltijd eet en niets tekort komt!

Een van de lekkerste basis ingrediënten vind ik linzen. Ze geven een heerlijke nootachtige smaak aan je soep en een (wanneer je ze niet doorkookt) lekkere bite. Ik gebruik dan ook vaak in plaat van vermicelli, linzen.

Vegan linzensoep met geroosterde kikkererwten
Porties
personen
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Porties
personen
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Week voordat je begint de linzen minstens 4 uur in een grote bak met ruim water. Linzen nemen snel vocht op en verdubbelen in grootte dus zorg voor voldoende water.
  2. Verwarm de kokosolie in een grote pan. Terwijl deze smelt, snij je de uiten en knoflook in kleine stukjes. Voeg deze bij de gesmolten kokosolie en laat ze op middelhoog vuur twee minuten bakken.
  3. Voeg hierna de kurkuma en currypoeder erbij en roer goed door. Snij ondertussen de tomaten en de wortelen in kleine stukjes en doe deze erbij in de pan. Laat zo’n 2 minuten staan zodat de smaak in de wortelen en tomaten kan trekken.
  4. Doe hierna de bouillon en het citroensap erbij, gevolgd door de linzen. Als het goed is begint het huis nu heerlijk te ruiken! Laat dit zo’n 20 minuten op laag vuur pruttelen tot de linzen zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen.
  5. Roer na de 20 minuten de boekenkool erdoorheen en breng op smaak met wat peper en eventueel wat extra kurkuma en curry.
  6. Serveer met een paar kikkererwten als croutons (het recept voor de geroosterde kikkererwten vind je hier) en geniet!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

2 reacties

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!