Avondeten

Vegan kapucijners met spek

Vegan kapucijners met spek

Vroeger aten wij thuis vaak kapucijners met spek. Mijn moeder maakte een grote pan en dan schepten we vaak tot wel drie keer op. Ja ik was echt enorme fan van dit gerecht. De zoute smaak van spekjes en oh kapucijners.. heerlijk samen! Dit weekend bedacht ik me dat ik dit zeker al drie jaar niet heb gegeten en dat ik eens nodig dit recept moest ‘veganizen’. Uitdaging? Nou niet echt! Enige aanpassing waren de spekjes en voilà. Een makkelijker gerecht dan dit zal je niet snel vinden:)

Vegan kapucijners met spek
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Snij de prei in stukjes en doe het zelfde met de rode ui en knoflook. Verwarm in een grote pan de kokosolie. Wanneer deze is gesmolten voeg je de ui, knoflook en prei erbij. Bak dit tot de ui glazig is (ongeveer 10 minuutjes). Snij ondertussen de gember in kleine stukjes.
  2. Na 10 minuten doe je de gember, chilipeper en kapucijners erbij en roer je dit goed door. Laat nog eens vijf minuten staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
  3. Bak de spekjes of bacon op en roer deze vervolgens samen met de boerenkool door de andere ingrediënten. Laat nog twee minuutjes staan op laag vuur.
  4. Schep uit over twee bakjes en geniet!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!