Snacks

Vegan havermout banaankoekjes met superfoods

Vegan havermout banaankoekjes met superfoods

Ik snack veel, heel veel. Ik ben opgevoed met 3x goed eten op een dag en soms wat lekkers tussendoor. Maar sinds ik veganistisch eet, eet ik de hele dag door. Het is niet dat ik de hele dag trek heb maar het idee dat alles wat ik eet goed voor me is en ik ook echt alles lekker vind (dat ik er niets van aankom is natuurlijk ook mooi meegenomen!) maakt dat er soms geen rem op zit. Door de weeks, wanneer ik werk, kan ik mezelf inhouden maar in het weekend is het feest. Deze vegan havermout banaan koekjes worden dan ook elke zaterdag gemaakt, als ik het niet doe, dan maakt mijn vriend ze wel. Twee ingrediënten en 10 minuten geduld is het enige dat je nodig hebt, je kan variëren tot je een ons weegt, ze zijn super gezond en je huis zal heerlijk ruiken – geloof me, de geur van banaan in je oven is al reden genoeg om deze haverkoekjes elke dag te maken.. Ik heb voor deze foto cacaonibs en kokosrasp toegevoegd. Maar je kan er werkelijk alles doorheen gooien! Mijn vriend vindt ze heerlijk met mulberries (hierdoor krijgen ze een wat zoetere smaak) en mijn moeder met cranberry’s en gojibessen.. ik zou zeggen, leef je uit!

Vegan havermout banaankoekjes met superfoods
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Prak de banaan, meng de havermout (en eventuele superfoods) erdoorheen en roer goed.
  3. Kneed van het beslag kleine koekjes en leg deze op de bakplaat. Het beslag kan uit elkaar vallen, ik vorm dan de koekjes gewoon op de bakplaat.
  4. Zet ze 10 minuten lang in een voorverwarmde oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.
  5. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.. geniet!!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!