Snacks

Vegan chocolade cake met banaan

Vegan chocolade cake met banaan

Deze chocolade cake hebben jullie misschien al voorbij zien komen op Instagram. Ik heb hem al een maand geleden voor het eerst gemaakt en beloofd hem meteen te delen maar stiekem was het recept nog niet helemaal perfect. Na vier keer proberen durf ik te zeggen dat hij nu echt geweldig is.. chocola en banaan, kan niet missen toch?! Gooi er vervolgens ook nog eens een flinke schep notenpasta doorheen om het af te maken en je dag kan niet meer stuk!

Vegan chocolade cake met banaan
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Pel twee bananen en leg deze een kwartiertje in de vriezer. Ze moeten redelijk hard zijn anders pletten ze in de cake.
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.
  3. Prak de overige drie bananen in een bak en voeg hier de (amandel) melk, kokosbloesem suiker en noten pasta bij. Roer goed door elkaar.
  4. In een andere bak meng je het meel met de bakpoeder.
  5. Roer de droge mix door het natte mengsel en meng. Voeg vervolgens de overige ingrediënten (behalve de bevroren bananen erbij).
  6. Giet 2/3e van het beslag in je bakblik, leg hier de bevroren bananen op en giet dan de rest erbij.
  7. Zet de chocoladecake in de voorverwarmde oven en bak hem in 40 minuten goudbruin. Blijf de cake tussendoor wel in de gaten houden. De ene oven gaat wat sneller dan de andere. Wanneer de saté prikker er droog uit komt is je chocoladecake klaar.
  8. Haal de cake eruit en laat hem helemaal afkoelen voordat je hem in stukken snijdt. Is de cake nog een beetje nat, leg dan de plakjes even kort onder de gril. Serveer met wat stukjes chocolade. Enjoy!!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!