Avondeten

Vegan chicken wings van bloemkool

Vegan chicken wings van bloemkool

Oké, grap van de dag, ik heb dus gister VEGAN CHICKEN WINGS gemaakt. Je dacht misschien dat het niet gekker kon.. maar we’re taking vegan food to the next level! Want wanneer er geen vervangers bestaan, dan regelen we deze gewoon zelf. De familie kwam eten en we kozen voor Mexicaans eten. Denk burrito’s, guacamole, taco’s met gesmolten vegan kaas, een giga salade en dus deze vegan chicken wings. Het was een probeersel maar ze zijn echt heel goed gelukt, wat fijn is want dan kunnen we het recept meteen met jullie delen!

Vegan chicken wings van bloemkool
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
  2. Maak het beslag klaar door het kikkererwten meel te mengen met de curry poeder, amandelmelk en het water. Roer met een vork tot je een dikke mix hebt. Is het te vloeibaar? Voeg dan wat extra meel toe. Het is de bedoeling dat dit beslag goed aan de bloemkool blijft plakken.
  3. Dip de bloemkoolroosjes in het beslag en leg de stukken vervolgens (los van elkaar) op de bakplaat en bak 25 minuten.
  4. In de tussentijd maak je de curry saus door de pasta de mengen met de kokosolie, siroop en het water. Dip de bloemkoolroosjes in de saus en leg ze terug op de bakplaat. Bak nogmaals 25 minuten. Laat goed afkoelen en serveer bij een Mexicaanse maaltijd zoals deze heeeeerlijke burrito’s of eet ze gewoon los als snack!

Voedingswaarden vegan chicken wings

1 portie bevat ongeveer: 170 calorieën, 5,5 gram vet, 26,5 gram koolhydraten, 5 gram suiker, 4,5 gram vezels, 4 gram eiwit. Uit dit recept kan je 6 porties halen.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!