Avondeten

Vegan burrito’s met pompoenspread

Vegan burrito’s met pompoenspread

Ah, vegan burrito’s, deze mexicaanse rolls zou ik elke dag kunnen eten. Ze zijn zo gemaakt (rolt groenten in een hartige pannenkoeken, serieus een kind kan de was doen), je kan variëren tot je een ons weegt en eigenlijk kunnen ze niet mislukken – recipe for success! Het gebeurt dan ook wel meer dan eens dat we twee keer in de week burrito’s eten. Natuurlijk wel met verschillende vulling en flink en een grote salade erbij. De lekkerste vulling van de afgelopen maand? Deze mix met pompoenspread, spinazie en zwarte bonen.. Tijd om het recept met jullie te delen:)

Vegan burrito's met pompoenspread
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Was de pompoen en snij hem in kleine stukjes. Doe deze in een schaaltje, giet er wat kokos- of olijfolie en de kaneel overheen, mix goed en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de pompoen in 40 minuten tot je met een vork door de stukjes kan prikken.
  3. In de tussentijd kan je de rijst koken naar aanwijzing op het pak. Giet het sap van de zwarte bonen weg en snij de spinazie in reepjes.
  4. Wanneer de pompoen klaar is doe je deze in je blender of keukenmachine samen met de overige kruiden en mix tot je een zachte puree overhoudt.
  5. Verdeel de pompoenspread over de twee wraps, schep hier de rijst, bonen en spinazie op en rol de burrito dicht. Verwarm de burrito’s vijf minuutjes in de oven. Versier met hummus of andere dip (guacamole is ook ontzettend lekker) en enjoy!!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!