Avondeten

Vegan burrito bowl

Vegan burrito bowl

Ik ben echt enorme fan van Mexicaans eten. Zet mij midden in Italië, tussen de heerlijke pasta’s en ik zal stiekem toch aan het kijken zijn naar een Mexicaans tentje. Ik ben gek op de kruiden, de combinatie van pittige zwarte bonen met zure guacamole en het feit dat je alles kan eten uit een warme burrito of knapperige taco. Gister aten wij burrito’s en hadden nog flink wat over alleen de pannenkoekjes waren op. What to do? Precies, je mixt alles bij elkaar in een grote bak en you call it a day. Vandaag was mijn lunch dus deze idioot lekkere burrito bowl, die ook zonder taco het einde was!

Vegan burrito bowl
Ingrediënten
Voor de zwarte bonen mix
Voor de rijst
Voor de guacamole
Voor de optionele topping
Ingrediënten
Voor de zwarte bonen mix
Voor de rijst
Voor de guacamole
Voor de optionele topping
Bereiding
Voor de zwarte bonen mix
  1. Verwarm in een grote pan de kokosolie en snij in de tussentijd de uien en de knoflook in kleine stukjes. Wanneer de kokosolie is gesmolten voeg je hier de ui en knoflook samen met de paprika poeder bij en fruit dit ongeveer vijf minuten.
  2. Snij de tomaten in kleine stukjes en doe deze, wanneer de uitjes zacht zijn, in de pan erbij. Zet het vuur laag en laat dit zo’n vijf minuten staan.
  3. Wanneer de tomaten zacht zijn voeg je de rest van de ingrediënten toe. Roer dit goed door elkaar en laat dit op laag vuur nog tien minuten pruttelen.
Voor de rijst
  1. Verwarm in een diepe pan de kokosolie. Wanneer deze gesmolten is voeg je de ui (in kleine stukjes gesneden) toe. Fruit tot de ui doorzichtig is, voeg de teentjes knoflook erbij en laat nog twee minuten staan. Schep hier de rijst bij (ja ongekookte rijst) en roer dit zo’n drie minuten lang door op laag vuur.
  2. In de tussentijd pureer je de tomaten samen met de komijn en koriander. Voeg dit samen met de bouillon bij de rijst. Breng dit aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat een kwartier staan tot al het vocht is verdampt en de rijst zacht is.
Voor de guacamole
  1. Pureer met een staafmixer alle ingrediënten door elkaar.
  2. Doe de rijst in een grote bak en schep daar de bruine bonen mis op gevolgd door de guacamole. Versier met wat extra verse groenten zoals paprika, spinazie of cherry tomaatjes en enjoy!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!