Ontbijt

De ultieme groene power smoothie

De ultieme groene power smoothie

Tijdens deze koude dagen kan ik wel wat extra vitamientjes gebruiken. Daarom begin ik eigenlijk elke ochtend met een knaller van een groene smoothie. Hierin doe ik ik allemaal groenvoer en een klein beetje zoet fruit voor de smaak. Knock on wood – maar ik ben nog niet ziek of verkouden geweest deze winter en ik denk stiekem dat deze power smoothie daar flink aan mee heeft geholpen!

Hoe maak je een groene smoothie?

Een groene smoothie is zo gemaakt, je moet alleen wel even de juiste ingrediënten weten te combineren. Want he, het moet wel leuk en lekker blijven! Mijn gouden tip: begin met al het groen en breng daarna op smaak met banaan, mango en/of dadels (je kan ook bessen gebruiken maar dan wordt je smoothie bruin, niet zo’n feestelijk gezicht). Maak hem af met wat superfoods (spirulina, maca, chlorella etc) – is de smaak te heftig, mix dan met wat plantaardige melk dit zorgt ervoor dat je kan blijven lachen tijdens het drinken!

Laatste tip van vandaag: een high speed blender, deze geeft je zo’n heerlijke, egale smoothie zoals boven op de foto! Ik heb er een van Blendtec en weet dat ze nu toevallig 25% korting geven voor een gezonde start van 2017!

De ultieme groene power smoothie
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten in je blender (dadels zonder pit) en mix tot je een egale smoothie hebt. Vind je hem iets te dik? No worries, voeg dan wat extra water of kokoswater toe.
  2. Schenk in een groot glas en top met je favoriete fruit, granola of superfoods (cacao nibs, lijnzaad, chiazaad en/of kokos). Drink meteen op of bewaar in een pot een dagje in de koelkast!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!