Snacks

Speculaas en carrot cake bliss balls

Speculaas en carrot cake bliss balls

Speciaal voor de mensen die opzoek zijn naar vegan Sinterklaas treats heb ik een feestelijke snack gemaakt; carrot cake bliss balls met flink wat speculaas! Niet alleen zitten ze bommentje vol goede ingrediënten (wortel, dadels en amandelmeel) maar ze zijn ook nog eens idioot lekker en zullen het dus goed doen op vijf december:). Zonder dat je het weet zal de hele familie minstens drie rauwe wortelen hebben gegeten voor het avondeten wordt geserveerd want geloof me, van deze carrot cake bliss balls blijf je eten. 

Ben je niet zo’n fan van kokos, probeer dit dan eens te vervangen voor noten. Amandelen en walnoten kunnen niet missen in deze bliss ball. Enige minpuntje dan is dat ze wat zwaarder vallen en je na twee ballentjes dus al flink vol zit!

Speculaas en carrot cake bliss balls
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Ontpit de dadels en doe ze in je keukenmachine. Mix tot je kleine stukjes overhoudt.
  2. Rasp ondertussen de wortels en voeg deze samen met de andere ingrediënten bij de dadels.
  3. Meng tot alle ingrediënten aan elkaar beginnen te plakken en je een grote bal met carrot cake deeg hebt. Is het deeg iets te plakkerig? Voeg dan wat meel toe, is het te droog dan kan je wat water of plantaardige melk toevoegen.
  4. Draai kleine ballentjes van het deeg en dip ze in kokos. Zet de bliss balls even in de koelkast zodat ze wat kunnen opstijven, serveer ze in een mooi bakje (ik gebruikte deze broste bakjes van de website Distelroos) en deel met vrienden en familie!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!