Ontbijt

Recept voor mijn favoriete vegan chia pudding

Recept voor mijn favoriete vegan chia pudding

De lekkerste receptjes zijn vaak ook het makkelijkst. Geen poespas en ze mislukken nooit, ideaal! Vandaag heb ik er weer een die in het rijtje ‘we eten deze vanaf nu elke dag’ past, de vegan chia pudding. Ik heb er inmiddels al flink wat geprobeerd maar deze is by far mijn favoriet. De combi cashew melk en vanille is heerlijk en dan ook nog eens lekker fris door de sinaasappel rasp! Proberen waard dus:)

Recept voor mijn favoriete vegan chia pudding
Ingrediënten
Voor de vegan chia pudding
Ingrediënten
Voor de vegan chia pudding
Bereiding
  1. Meng in een een weckpot de melk, kokosrasp, sinaasappelrasp en vanille. Proef en breng eventueel op smaak met wat extra vanille.
  2. Roer de chia zaadjes door de melk en zet de weckpot in de koelkast.
  3. Laat zeker twee uur staan zodat de zaadjes alle melk kunnen opnemen en er een pudding ontstaat. Roer tussendoor even zodat er een klonten in de pudding zitten.
  4. Giet de chia pudding in twee bakjes en versier met je favoriete toppings. Voor deze variant heb ik deze heerlijke vegan jam gebruikt en vers fruit.
  5. Tips *Eet je de pudding niet meteen op, bewaar hem dan in de koelkast. Hij blijft zeker twee dagen goed. **Kan je geen cashewmelk vinden? Dan is kokosmelk het beste alternatief. Ik heb dit receptje ook met amandelmelk en rijstemelk geprobeerd maar de smaak was geen succes. ***Geen sinaasappel in huis? Citroenrasp is ook heerlijk en net even wat frisser.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!