Snacks

Rawnola met citroenrasp en kaneel

Rawnola met citroenrasp en kaneel

De makkelijkste granola om te maken is toch wel deze rawnola. Het idee is hetzelfde, namelijk crunch voor over je fruit (plantaardige) yoghurt en/of melk. Toch is er één enorm verschil. Rawnola is, zoals de naam verklapt, raw. Raw betekent onbewerkt en niet gebakken of geroosterd in pan of oven. Dit maakt dat het maken van rawnola eigenlijk niet kan mislukken én enorm snel is gemaakt. Rawnola of, zoals wij ze thuis noemen, krummeltjes, eten we echt elke dag. Het is dé perfecte snack, het lekkerste ontbijt en de beste basis voor een smoothie of taart. Er staat dan ook altijd een enorme mason jar gevuld met rawnola in de koelkast. We wisselen af en toe wat af met de ingrediënten maar de basis is en blijft dadels gemixt met havermout en kokosrasp. Deze ingrediënten zorgen voor extra energie (door de dadels) en een lang en verzadigd gevoel (door de havermout). Dit maakt de rawnola dan ook een perfecte pre-workout snack.

Rawnola met citroenrasp en kaneel
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Was de citroen goed en rasp vervolgens de schil van een halve citroen.
  2. Ontpit de dadels en doe deze samen met de citroenrasp, havermout, kokos en kaneel in je keukenmachine. Ik gebruik hiervoor het liefste mijn keukenmachine omdat in de blender de dadels vaak onderin blijven vastplakken en de mix vervolgens niet goed mengt.
  3. Laat je keukenmachine zo’n twee minuten draaien tot er kleine korreltjes aan elkaar vast beginnen te plakken.
  4. Schep alles in een grote weckpot en zet deze in de koelkast. Zo heb je altijd een healthy & lekkere snack bij de hand!
  5. Tip: Houd je van grote klonten voeg dan wat extra dadels toe. Dit maakt ze plakkeriger, zo kan je er ook makkelijk bliss balls van rollen
  6. Ik vind zelf een fijne textuur erg lekker om te gebruiken over bijvoorbeeld bananenijs of plantaardige yoghurt.

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!