Ontbijt

Quinoa ontbijt met appel en kaneel

Quinoa ontbijt met appel en kaneel

Wanneer het koud is buiten eet ik zoveel mogelijk warm. Ze zeggen dat een warm ontbijtje in de ochtend je de rest van de dag een warm gevoel geeft, een koud ontbijt zorgt ervoor dat je het de rest van de dag koud hebt. Het zal wel nergens op slaan. Toch merk ik, met dit in mijn achterhoofd, ik toch liever kies voor iets warms ’s ochtends.. Ik wil de kou nou ook niet opzoeken;) Vandaar dat ik weer lekker aan het variëren en proberen ben met allerlei soorten ontbijt granen. Havermout kennen we inmiddels al en dat ik daar graag banaan doorheen eet is ook niks nieuws. Dus dit weekend heb ik verschillende ontbijtjes gemaakt met boekweit, quinoa, freekeh, gierst, amarant en spelt. Wel even wennen want havermout kook je gewoon en klaar is kees. Bij sommige andere granen komt net even wat meer kijken. Toch was het wel dik de moeite waard want wat zijn deze korreltjes allemaal lekker! Ik at ze vaak bij een salade maar als een ontbijtje doen ze het minstens net zo goed! Met wat fruit, verschillende soorten specerijen, gebroken lijnzaad en hennepzaad kan ik er weer flink tegenaan.

Vandaag deel ik het recept voor een heerlijk warm quinoa ontbijt. Niet gemaakt met de bekende quinoa korreltjes maar met quinoa vlokken. Deze koop je bij de biowinkel en zijn perfect te gebruiken als vervanger voor havermout. Je kan natuurlijk afwisselen met topping, ik vind de combinatie met appel en kaneel heel lekker omdat het smaakt naar appeltaart.

Quinoa ontbijt met appel en kaneel
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Doe de quinoa vlokken in een pannetje en voeg hier, al roerende, het melk of water doorheen. Zet het pannetje op laag vuur en blijf roeren tot je een dikke, warme pap hebt.
  2. Voeg hier de appel, lijnzaad en chiazaad bij en laat nog een halve minuut op laag vuur staan.
  3. Schep de quinoa pap en een bakje en voeg hier de rest van de ingrediënten bij. Serveer met wat extra blokjes appel en wat kaneel of kokosbloesemsuiker en geniet!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!