Avondeten

Pompoensoep met zoete aardappel

Pompoensoep met zoete aardappel

Zin in makkelijk en snel eten vanavond? Well, look no furter! Deze heerlijke pompoensoep is precies waar je op zat te wachten! Normaal gesproken eet ik soep liever als lunch en ga ik tijdens het avondeten los met veel lekkere ingrediënten. Bovendien eet is ’s avonds veel. Ik weet dat je aan het einde van de dag moet afbouwen maar na een drukke dag kan ik zo genieten van een groot bord eten. Vanavond heb ik daar geen tijd voor. Ik moet nog flink wat werk moet inhalen dat is blijven liggen tijdens de feestdagen. Dus deze pompoensoep wordt mijn avondeten! Lekker met wat extra stukken geroosterde pompoen en zoete aardappel als side dish!

Pompoensoep met zoete aardappel
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Verwarm in een grote wok de kokosolie.
  2. Snij in de tussentijd de uien en de knoflook in kleine stukjes en doe deze, wanneer de kokosolie is gesmolten in de pan. Wanneer de uitjes doorzichtig worden voeg je de curry, kurkuma, rode peper vlokken en verse koriander erbij. Laat dit 5 minuutjes op laag vuur staan (roer af en toe even).
  3. Maak ondertussen de groente bouillon en giet deze in de pan. Snij de pompoen en zoete aardappel in kleine stukjes en doe deze erbij. Nu is het wachten begonnen!
  4. Laat de pompoen en zoete aardappel in 25 minuten lekker zacht koken. Wanneer je door de pompoen en zoete aardappel kan prikken is het tijd voor de laatste stap.
  5. Ik heb zelf geen staafmixer dus ik giet alles altijd in een keukenmachine, maar een staafmixer werkt natuurlijk ook prima. Mix tot je een dikke soep hebt. Schep hier het citroensap doorheen. Serveer met wat verse koriander en kokosmelk en geniet!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!