Ontbijt

Makkelijke vegan acai bowl

vegan acai bowl

Recept voor de lekkerste vegan acai bowl

Ik heb een nieuwe liefde gevonden.. de vegan acai bowl! Vorige week zag ik in bij de Ekoplaza een zakje acai poeder. Ik had er al veel over gehoord en gelezen. Helaas is niet alle acaї poeder biologisch en worden er vaak onnodige suikers en kleurstoffen aan toegevoegd. Je snapt dat ik thuis kon ik niet wachten met uitproberen!

Toen ik op Bali was heb ik in verschillende tentjes acai bowls geprobeerd. Dit gezonde besje wordt daar in heel veel ontbijtjes, smoothies en snacks gebruikt en geloof me, alles is even lekker. Voor nu wilde ik vooral proberen er zelf ijs van te maken. Heerlijk met dit warme weer en zo gemaakt. Voordat ik verderga met het recept zal ik even vertellen waarom ik zo’n fan ben van de acaїbes, want buiten dat deze echt superlekker is, is hij ook heel gezond!

Met acaibessen poeder kan je dus heel veel lekkers maken. Probeer hem vooral een keer in dit ontbijtje maar schep ook eens een grote lepel van het poeder in je smoothie of strooi het over je havermout.

Vegan Acai bowl
Porties
personen
Bereidingstijd
5minuten
Porties
personen
Bereidingstijd
5minuten
Bereiding
  1. Doe de hazelnotenmelk samen met de bevroren banaan en de bevroren bessen in je blender en mix tot je een glad mengsel hebt.
  2. Schep daarna de havermout en de acaїpoeder erbij en mix tot het helemaal is opgenomen in het ijs.
  3. Giet het daarna in een bakje en zet het een half uurtje in de vriezer. Je kan het natuurlijk ook meteen opeten maar ik hou van extra koud!
  4. Schep na een half uur je ijs in een leuk bakje en strooi daar je favoriete topping overheen. Geniet!

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!