DrinkenRecepten

Lekkere vegan smoothies voor de wintermaanden

vegan smoothies

Er bestaan inmiddels zoveel verschillende manieren om vegan smoothies en sapjes te maken, dat we er soms zelf geen wijs meer uit worden. Wat is het verschil tussen een smoothie, cold pressed juice of een geschroefde slowjuice? Wij zochten het uit én hebben 2 receptjes die je echt heel graag wil proberen:)

Wist-je-dat-je: een groentesmoothie is lekker en zit vol vezels.

Een smoothie maak je in een handomdraai: gooi een hand spinazie, wat aardbeien, een stuk komkommer en wat plantaardige drink in een blender en je bent klaar. Zo’n smoothie is lekker en zit vol vezels (dus goed voor je darmen!). Wil je voedingsstoffen binnenkrijgen, dan is een smoothie niet de beste oplossing. In een smoothie zitten namelijk nauwelijks nutriënten. Door de opgeklopte lucht in een smoothie treedt er oxidatie op: de voedingsstoffen vervliegen en je smoothie verandert in een suikerrijke vezelbom.

Wist-je-dat-je: wie voedingsstoffen wil, kan beter groentesap drinken

Groentesap bevat veel meer voedingsstoffen dan een smoothie. Een juicer breekt namelijk de vezels uit groenten en fruit open en wringt de nutriënten eruit. De vitamines en mineralen komen zo in het sap terecht.

Wist-je-dat-je: niet elk groentesap is geschroefd

Er zijn twee manieren om groentesap te maken. De ene manier heet cold pressed juice. Bij cold pressed gaan de ingrediënten in een grote zak. De press plet deze zak en het sap sijpelt eruit. De pulp bestaat uit grove stukken groenten en fruit. De andere manier om groentesap te maken
is door te schroeven. Geschroefde slowjuice betekent dat de ingrediënten één voor één in een juicer met twee draaiende schroeven gaan. De ingrediënten worden langzaam vermalen, precies zoals je kiezen op voedsel kauwen. De pulp is droog en lijkt op zaagsel. Onderzoek wijst uit dat geschroefde slowjuice 47% meer voedingsstoffen oplevert dan cold pressed sap.

Wist-je-dat-je: groentesap is even wennen

Wie voor het eerst groentesap drinkt, zal waarschijnlijk moeten wennen aan de smaak.
Geen fan? Mix hem dan met een appeltje of sinaasappel:)

Lekkere sapjes voor de wintermaanden
Porties
persoon
Bereidingstijd
2minuten
Ingrediënten
Mango- & Ananas Smoothie
Bramen- & Munt Smoothie
Porties
persoon
Bereidingstijd
2minuten
Ingrediënten
Mango- & Ananas Smoothie
Bramen- & Munt Smoothie
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten, voor een van de twee smoothies, in een blender en mix tot je een dikke smoothie hebt. Giet in twee bakjes en versier met eetbare bloemen en fruit.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!