Drinken

Homemade notenmelk met dadel en kaneel

Homemade notenmelk met dadel en kaneel

Homemade notenmelk met dadel en kaneel

Plantaardige melk is geweldig lekker en de keuze is enorm. Je ziet regelmatig reclames op tv die al het goed van plantaardige melk promoten en inmiddels vind je in de supermarkt al soyamelk, amandelmelk, hazelnootmelk, cashewmelk en rijstemelk, allen gezoet of ongezoet. Ik heb ze inmiddels allemaal geprobeerd en merk dat ik het lekker vindt om te gebruiken door gerechten (amandelmelk is bijvoorbeeld heerlijk door een appeltaartje of baked oatmeal) maar de smaak zelf vind ik vaak minder. Daarom zal ik ook niet zo snel een glaasje melk nemen. Jammer want vroeger vond ik een koud glas melk het aller lekkerst als ik echt dorst had! Vorige week heb ik geëxperimenteerd met ingrediënten voor zelfgemaakte melk (ik ben al anderhalf jaar veganist en nog nooit mijn eigen melk gemaakt – vreselijk om toe te geven haha!) Ik had nog noten liggen en besloot gemengde noten melk te maken omdat ik te lui was om alle amandelen ertussenuit te vissen! Het is een geweldig lekker recept geworden! Heb je zin om zelf een keer melk te maken dan kan ik deze mixed nuts melk zeker aanraden.

Liefs,

Sanne

Homemade notenmelk met dadel en kaneel
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Laat de gemende noten een nacht weken.
  2. De volgende dag laat je het overtollige water weglopen en spoel je de noten schoon.
  3. Gooi de noten in je blender samen met het water, kaneel, kokos, kokosbloesemsuiker en de dadels. Meng ongeveer 2 minuten lang.
  4. Pak een grote kom en een kaasdoek, leg deze over de kom en giet de inhoud van de blender in de kaas/neteldoek.
  5. Knijp deze uit zodat er alleen nog maar droge pulp overblijft.
  6. Giet de melk in een fles en bewaar in je koelkast voor ongeveer 3 dagen en schud goed voor gebruik!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!