Drinken

Gember shot met citroen

Gember shot met citroen

Voel je je niet zo lekker, een beetje grieperig of echt ziek? Dan kan je wel een oppepper gebruiken. Een die alle nare pijntjes en ongemakken direct de kop in drukt. Het antwoord? Een gember shot! Je je hoort het goed, een shot van pure gember.

Gember shotjes zijn net als de tarwegras shotjes erg geliefd, beide om de vele voordelen die ze hebben voor de gezondheid. Ja, ze zijn heel goed voor je, maar lekker is anders. Daarom vandaag een variatie op de pure gembershot die het drinken hopelijk iets makkelijker maakt. Voor dit receptje heb je drie ingrediënten nodig: gember, citroen of limoen en cayenne peper. Niet alleen maken deze ingrediënten je shotje lekkerder ze zijn stuk voor stuk ook nog eens erg goed voor je!

Voordelen gember shot

Gember
Deze speciale wortel bevat verschillende vitaminen (B1, B2, B6 en c) 3 antioxidanten en behoorlijk wat mineralen (natrium, kalium, fosfor, calcium, ijzer, koper, magnesium en zink). En al deze stoffen bij elkaar doen heel veel goed voor je gezondheid, benieuwd waar gember allemaal tegen helpt? Lees dan deze blog.
Citroen
Citroenen zitten bomvol vitamine C, daarmee geven ze je weerstand en immuunsysteem een boost. Verder ontgiften ze je lichaam. Meer weten over citroenen? Lees dan deze blog.
Cayenne peper
Cayenne peper zou effectief werken tegen koorts. Deze peper is dus een perfecte aanvulling op het gemberschotje wanneer je ziek bent. Verder helpt cayenne peper tegen misselijkheid en wanneer je last hebt van je darmen.

Gember shot met citroen
Ingrediënten
Ingrediënten
Bereiding
  1. Het maken van deze power is super simpel je hebt dus alleen wel een slowjuicer nodig. Doe de biologische gember wortel in de slowjuicer samen met de halve citroen (zonder schil!). Wacht tot het sap is geperst. Voeg hier de snuf cayenne peper aan toe en sla in een keer achterover. De mensen die dit niet gewend zijn, raad ik aan een groot glas water bij de hand te houden die je direct na het shotje opdrinkt. Dit is namelijk echt heavy stuf!
  2. Voel je je niet zo lekker dan is een shot per dag voldoende. Ben je echt ziek dan raad ik aan er twee te nemen!
  3. Niet alleen zal je je snel beter voelen, je bent ook meteen wakker. Een gember slotje is dus ook een aanrader wanneer je moeilijk wakker wordt of flink wat cafeïne neemt ’s ochtends. Dit is dan direct niet meer nodig!
  4. Is deze gember shot wat te heftig maar vind je gember wel lekker? Probeer dan deze gember thee!

Nooit meer iets missen van Living the Green Life? Vergeet dan niet onze Facebook-pagina te liken, ons te volgen via Instagram en je in te schrijven voor onze Nieuwsbrief.

2 reacties

  1. Ik ben gek op gember! soort natuurlijke tequila ! maar dan gezond, je krijgt er een kick van, als je het achterover slaat en goed bij verkoudheid, griep en misselijkheid of darmklachten. Ik heb geen slowjuicer, daarom haal ik soms een verse shot bij Rawsome in Arnhem of koop een flesje bij de Ekoplaza.

  2. Hoi, net weer lekker shotjes gemaakt…..ik heb alleen zo n hekel aan dat je met de slow juicer zoveel afwas hebt, hoelang kan je shotjes in de koelkast bewaren, heeft u daar misschien een antwoord op?

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!