AvondetenRecepten

Easy Vegan power protein bowl

Easy Vegan power protein bowl

Het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen als je plantaardig eet. Neem bijvoorbeeld dit recept. De tempeh, kidneybonen en quinoa bevatten megaveel gezonde eiwitten die je lichaam goed kan gebruiken. Good to know: de tempeh krijgt de beste smaak wanneer je hem een nacht laat marineren. Dit recept is voor 2 bowls.

Easy Vegan power protein bowl
Porties
Bereidingstijd
30minuten
Ingrediënten
Dressing
Topping
Porties
Bereidingstijd
30minuten
Ingrediënten
Dressing
Topping
Bereiding
  1. Snijd de tempeh in blokjes van 1 bij 1 cm. Pers de knoflook met een knoflookpers of pel hem en snijd fijn.
  2. Meng in een kom de knoflook, de tomatenpuree, de miso, het citroensap, de siroop en de helft van de olie. Doe de tempeh bij de marinade en schep goed om, zodat alle tempeh met een dun laagje bedekt is. Laat minimaal 2 uur, maar het liefst een nacht, marineren.
  3. Bereid na 2 uur of de volgende dag de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de kontjes van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de broccoli in roosjes. Doe de sperziebonen in een stoompan en stoom 10 minuten, voeg dan de broccoli toe en stoom die nog 10 minuten mee.
  5. Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh aan alle kanten krokant.
  6. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen in een kommetje. Voeg 1 à 2 eetlepels warm water toe om de dressing te verdunnen.
  7. Lek de kidneybonen uit en spoel ze goed af in een vergiet.
  8. Doe de quinoa, de groenten, de tempeh en de kidneybonen in een kom en schep alles door elkaar. Verdeel dit alles over 2 borden, schenk de dressing erover en garneer met sesamzaadjes.

{ Dit recept maakt onderdeel uit van de EASY VEGAN CHALLENGE. Klik en doe mee met onze gave challenge en eet 7 dagen plantaardig }

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!