DessertRecepten

Easy Vegan karamel bars

easy vegan karamel bars

Easy Vegan karamel bars

Het is bijna Kerst! Niet te geloven hoe snel dit jaar is gegaan, het lijkt nog maar gister dat ik de eerste blog van 2019 schreef en dit ik alweer bijna de laatste (er komt nog heel veel lekkers aan – halloooo vegan oliebollen!). Vandaag op de valreep nog een heerlijk recept voor easy vegan karamel bars. Deze knapperds zijn in een mum van tijd gemaakt en gaan het geweldig doen als sweets of toetje tijdens het kerstdiner. Nog niet overtuigd? Dan doe ik nog een poging: karamel, chocolade én een crunchy bodem! Dat was hem, ik geloof dat ik jullie nu richting de keuken moet wijzen;)

Liefs!!

Karamel bars
Porties
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Crèmelaag
Chocolade
Porties
Bereidingstijd
10minuten
Ingrediënten
Crèmelaag
Chocolade
Bereiding
  1. Doe alle ingrediënten voor de bodem, behalve de dadels, in de keukenmachine en mix tot je een kruimelig deeg hebt. Voeg de dadels toe en mix tot alles aan elkaar plakt. Bekleed een brownievorm van 20cm met bakpapier en verdeel de mix over de bodem.
  2. Maak de keukenmachine schoon en doe vervolgens alle ingrediënten voor de crèmelaag in de kom. Mix in vier minuten tot een romige crème. Schenk dit uit over de bodem van de karamellaag en zet 20 minuten in de vriezer.
  3. Schenk de plantaardige margarine in een kom en roer hier de overige ingrediënten doorheen voor de chocolade hier doorheen. Verdeel de chocolade over de bars en zet nog een half uur in de vriezer.
  4. Snijd in grote plakken en geniet, wat je niet direct eet kan je terugzetten in de vriezer en blijft minimaal twee maanden goed.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF

 

KOOKBOEK EN MAGAZINES

Easy Vegan (1 & 2) én het V’GAN LIFESTYLE MAGAZINE zijn vanaf nu verkrijgbaar op deze website en in de winkel!